Gazete Vatan Logo

Orduevleri'ndeki fiyatlar zamlandı

Orduevleri ve gazinolarla büfelerdeki ürünlere, lokantada yenilen yemeğe zam geldi

ORDUEVLERİ, askeri gazinolar ve sosyal tesislerde TSK'nın kar marjı arttı. Yürürlüğe giren yeni yönetmelik değişikliğiyle orduevleri ve gazinolarla büfelerdeki ürünlere, lokantada yenilen yemeğe zam geldi. Lokanta, büfe gibi yiyecek ve içeceğe ilişkin imal edilen veya ilave bir hizmet ile satışa sunulan ürünlerde ortalama kar oranı, KDV eklenmemiş fiyatın azami yüzde 40'ına yükseldi. Daha önce bu oran yüzde 20 seviyesindeydi. Değişikliğe göre üzerinde ve içeriğinde hiçbir değişiklik yapılmadan alış fiyatı üzerine tesis kârı konularak alınıp satılan ticari mallarda ise kar marjı yüzde 10'u aşamayacak. Bu mekanlardaki fiyatlar genel fiyatlara göre düşük olacak, ancak sınırlı da olsa zam görecek.
DÜĞMEYE KOŞANER BASMIŞTI

TÜRK Silahlı Kuvvetleri, (TSK) orduevlerinde asker yerine sivil personel istihdam edilmesi için düğmeye basılmıştı. Genelkurmay eski Başkanı Org. Işık Koşaner'in talimatıyla 1 Ocak 2011'den itibaren Ankara'daki tüm orduevlerinde garson, aşçı ve servis elemanı gibi hizmetleri siviller yapmaya başlamıştı. Sivil personel istihdamıyla birlikte orduevlerindeki ücretlere de 2011 yılı itibariyle en düşük yüzde 40 olmak üzere farklı oranlarda zam yapılmıştı.
ŞİMDİ DAHA DA ZAMLANACAK

Sivilleşme orduevindeki ücret tarifesine yansımıştı. Çay fiyatları 15 kuruştan 25 kuruşa, kahve 25 kuruştan 1 liraya yükselmişti. Bu fiyatın üstüne yeni düzenlemeyle yüzde 20 daha zam yapılacak. Böylelikle fiyatlar daha da artacak..

Haberin Devamı