Gazete Vatan Logo

Kızının kalbini şekerle yumuşattı

Oğlunu öldürdüğü için 20 yıldır küs olduğu kızı Sema Yunak'la rol aldığı şeker reklamı sayesinde barıştı. Baba-kız telefonda bayramlaştı

Onu Kent şekerlemelerinin reklamıyla tanıdık. Yalnız ve acı dolu geçen yılların yüzünde bıraktığı derin izler, vicdanlara yansıyınca birçok genç bu yıl bayramda tatil yapmak yerine yaşlılarını ziyarete koştu. Oysa Yunak, 20 yıl önce işlediği büyük suç yüzünden kendini bir tek kızına affettiremedi. Sema Yunak'ın güzellik yarışmasına katılmasına karşı çıkan oğlunu, bir anlık öfke sonucu öldüren Tuluğ Yunak, olayın üzerinden 20 yıl geçmesine ve cezasını çoktan çekmesine rağmen kızı onu affetmedi.

Hepimiz çok acı çektik
Ama sonunda Tuluğ Yunak kızıyla arasındaki buzları eritmeyi başardı. Ünlü yıldız babasını telefonla arayarak bayramını kutladı. Bayramın ikinci gününde yaşadığı Semiha Şakir Huzurevi'ndeki 46 numaralı odasında ziyaret ettiğimiz Yunak, acıların bir gün sona ereceğinden ümidini hiç kesmemiş. Kızıyla telefonda görüştüğünü ve karşılıklı ağladıklarını
söyleyen kederli baba, 'Aynı acıyı çeken insanların birbirine kırılması olmaz. Hayatımız zaten alt üst oldu ve ben on yıllık bir kasis yaşadım. Gam çekse de gönül, kışın sonu bahardır oğlum" diyor.

Bayramını kutladı
Ramazan ayının 24'ünde kızı Nurdan Hanım ile iftar yapan, bayramlık alan Tuluğ Yunak, diğer kızı Sema Hanım'ın ziyarete gelip gelmediğini sorduğumuzda babalık duygusuyla toz kondurmadı."Sema, Ankara'ya halasının yanına gitti. Aradık, görüştük, birbirimizle bayramlaştık yanıtını verdi. 19 yıldır babasını görmeyen Sema Yunak ise "Babanızı arayıp, bayramını kutladınız mı?" sorumuza, "Ne olursa olsun o benim babam. Tabii arayıp bayramını kutlarım. Fakat bu konu hakkında konuşmak istemiyorum" yanıtını verdi.

Barışın simgesi göğsünde
Baba Yunak ile karşılaşır karşılaşmaz gözümüze yakasında taşıdığı DSP'nin beyaz güvercin rozeti ilişti. Yunak rozetin önemini "Bu güvercin barışın ve huzurun simgesidir" sözleriyle özetledi. Yunak'ın sekiz metrekarelik odasında gönül verdiği Adanademirspor ile başlayan bayram sohbetimiz Fenerbahçe'yle koyulaştı. Konyaspor mağlubiyetinin şokunu üzerinden atamayan koyu Fenerli Yunak da Lorant'ın Fenerbahçe'den ayrılması gerektiğini düşünüyor. Yaklaşık 1.5 saat birlikte olduğumuz Yunak'a kızları Nurdan ve Sema'nın bayram ziyaretinde bulunmayışına nispet yaparcasına Zeytinburnulular'ın Yunak'ın odasına aktığına da şahit olduk.

Haberin Devamı