Gazete Vatan Logo

Kayıp kimlik kabusu!

5 yıl önce kaybettiği kimlik yüzünden...

İstanbul’da yaşayan bir vatandaş, 2008’de kaybettiği nüfus cüzdanı kullanılarak çıkartılan kredi kartları ve adına açılan telefon hatları nedeniyle icralık oldu.

Şikayetvar’ın haberine göre, 2008 yılında kaybettiği nüfus cüzdanının fotoğrafı değiştirilerek adına açılan yüksek limitli kredi kartları ve telefon hattı nedeniyle 11 bin liralık borçla karşılaşan Uğur B. Şok oldu. Başkasına ait borçların ödemesi için tarafına gönderilen tebligatları avukatına ileten kimlik sahibi, bankalardan olumlu haber beklerken gelen icra kağıdıyla bir kez daha hayal kırıklığına uğradı. Yalnızca borcu yapılandırmak için yol gösteren firma ve banka görevlilerine itiraz edemediğini belirten Uğur B. karar kesinleşmeden sorunun çözülmesini bekliyor.

Nüfus cüzdanı kaybolan ya da çalınan kişilerin, bilgileri kullanılarak herhangi bir dolandırıcılığın yaşanmasını önlemek için kimliğini kaybeden vatandaşların polise, savcılığa ve mutlaka Maliye Bakanlığı’na da ulaşarak bilgilendirme yapmalarını isteyen Uğur B.’nin şikayeti şöyle:

“Kaybetmiş bulunduğum kimliğimle, internet üzerinden başvuru yaparak telefon hizmeti alıp, borçlanan şahsın ödemelerini kurum benden istiyor. Durum ile alakalı olarak Cumhuriyet Savcılığı nezdinde yaptığım müracaatımla durumun dediğim şekilde olduğu belirlenmiş ve resmi yazı dosyaya konmuştur. Bu duruma rağmen hala ‘tatlıya bağlayalım kampanyası’ çerçevesi içinde borcunuzu ödeyin yazılı evraklar gönderiyorlar. Evraktaki telefon numarasına ise ulaşmak mümkün olmuyor. Bana ait olmadığı Cumhuriyet Savcılığı tarafından onaylanmış bu borç, neden benden soruluyor anlamıyorum.”

Haberin Devamı