Gazete Vatan Logo

İran’daki 5.8'lik deprem, Van’da da hissedildi

İran’ın Türkiye sınırına yakın Hoy kentinde meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki deprem, Van kent merkezi ile ilçelerde de hissedildi. Depremde herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı belirtildi.

İran’daki 5.8'lik deprem, Van’da da hissedildi

AFAD ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın verilerine göre merkez üssünü İran’ın Hoy kentinde saat 21.14'te Riçhter ölçeğine 5,8 büyüklüğündeki deprem, meydana geldi. Van’ın sınır ilçesi Başkale’ye 44 kilometre uzaklıkta olan deprem, yerin 6.49 kilometre derinliğinde kaydedildi. Deprem, Van kent merkezi ile ilçelerden de hissedildi. Sarsıntı, kentte kısa süreli endişeye neden olurken, hisseden vatandaşlar kendilerini dışarı atarak bir süre kar yağışı altında bekledi. Ekipler, depremin İran sırını yakın bölgelerde hasara neden olup olmadığının belirlenmesi için çalışma başlattı. Şu ana kadar bölgede herhangi bir olumsuz bir duruma rastlanmazken, ekiplerin çalışmaları sürüyor.

AFAD BAŞKANI SEZER: ÇOK SÜKÜR OLUMSUZ BİR DURUM YOKTUR

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkanı Yunus Sezer, İran'da meydana gelen deprem sonrası sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Geçmiş olsun Van. Azerbaycan İran sınırında meydana gelen ve Başkale ilçemizde de hissedilen 5,8 büyüklüğündeki deprem sonrası çok şükür ülkemizde olumsuz bir durum yoktur. İlgili tüm ekiplerimiz alan taramalarına devam etmektedir" dedi. (DHA)

Haberin Devamı