Gazete Vatan Logo

Haftaya kar geliyor

Haftaya kar geliyor

Sibirya üzeriden Balkanlara oradan da Türkiye'ye gelecek olan soğuk hava kalıcı olacak. Bünyamin Sürmeli, CNN canlı yayının da yaptığı açıklamaya göre; haftaya kar geliyor. Kar yağışı görülmese bile 10-15 derece sıcaklıklarda düşüş yaşanacak. Özellikle Trakya için ağır bir kar yağışı bekleniyor.

BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU

MARMARA: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinde batısının, gece doğu kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Çanakkale çevrelerinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

EGE: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinde Kıyı Ege'nin, gece iç kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarında sağanak ve gökgürültülü sağanak, iç kesimlerinde hafif yağmur şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın bölgenin kıyı kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu, zamanla Batı Akdeniz'in batısının çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Batı Akdeniz'in batısında güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, zamanla Eskişehir çevrelerinin çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı, bölge genelinde yer yer sis ve pus bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu'nun kıyı ilçelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde yer yer sis ve pus bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis ve pus bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı, bölge genelinde yer yer sis ve pus bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde kuzey ve doğusunda yer yer sis ve pus bekleniyor.

Haberin Devamı

HAVA SICAKLIĞI -17

Haberin Devamı

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 17 dereceyle Erzurum ve Ardahan'da kaydedildi. Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Sibirya yüksek basınç sisteminin etkisi altında olan bölge genelinde havanın parçalı ve az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer sisli ve puslu geçeceği tahmin ediliyor. Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Erzurum ve Ardahan'da 17, Ağrı'da 15, Kars'ta 14, Bitlis'te 10, Muş ve Erzincan'da 4, Iğdır ve Van'da 3, Hakkari'de 2 derece ölçüldü. Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Iğdır'da 12, Hakkari, Van, Erzincan ve Ardahan'da 7, Bitlis'te 3, Erzurum ve Kars'ta 2, Muş'ta 1, Ağrı'da da sıfırın altında 2 derece olarak tahmin ediliyor. Kar kalınlıkları, Bitlis'te 63, Muş'ta 26, Erzurum'da 20, Ağrı'da 19, Ardahan'da 12, Van'da 3, Kars'ta 1, Erzurum'daki Palandöken Kayak Merkezi'nde 98, Konaklı Kayak Merkezi'nde 103, Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 75 santimetre ölçüldü. Yetkililer, bölgede kuvvetli buzlanma ve don olayıyla yer yer sis ve pus hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

Haberin Devamı