Gazete Vatan Logo

Evinde 200 kedi ve 20 köpeğe bakıyor

ANKARA’nın Elmadağ İlçesi Hasanoğlan Mahallesi’nde yaşayan ve 40 yıl önce 2 yavru kedi ile 4 köpeğe bakmaya başlayan Müzeyyen Bozkurt, aradan geçen zamanda bu sayıyı 200 kedi ve 20 köpeğe çıkardı. Bozkurt, ailesinden gelen hayvan sevgisinin zaman içerisinde tutkuya dönüştüğünü belirterek, "Nerede aç, susuz ve perişan bir sokak hayvanı görsem vicdanım sızlıyor" dedi.

Elmadağ İlçesi Hasanoğlan Mahallesi’nde bahçeli bir müstakil evde kirada oturan 54 yaşındaki Müzeyyen Bozkurt, sokaklarda aç, susuz ve perişan halde yaşam mücadelesi veren kedi ve köpekleri gördüğünde dayanamayıp, evine götürdüğünü belirtti. Bu hayvanları besledikten sonra sağlık sorunları varsa veterinere götürüp tedavi ettirdiğini de ifade eden Bozkurt, "Gerekiyorsa kısırlaştırılmalarını sağlıyorum. Sokaklarda yüzlerce kedi ve köpek aç ve perişan halde yaşam mücadelesi veriyor. İnsanlar belli yerlere mama, yiyecek ve su bıraksalar sokak hayvanları aç kalmazlar" dedi.

’EVCİL HAYVAN HEDİYE OLMAZ’

Evinde baktığı hayvanların çoğunun sokaklardan bulunduğunu, birçoğunun ise şiddete maruz kaldığına dikkat çeken Bozkurt, "Taşla kovalanan hayvanların kiminin gözü kör, kiminin ayakları kırık. Baktığım hayvanlar arasında 2 görme engelli kedi ve 1 köpek var. İnsanlar bakabilecekleri hayvanlara sahip olsunlar. Evcil hayvanların hediyesi de olmaz. Pahalı olarak alınan evcil hayvanlar büyüdüklerinde bakımı zorlaşıyor. Bu kez bu hayvanları sokaklara bırakıyorlar. Sokaklarda yemek ve yaşama alışkanlığı olmayan hayvanlar telef olup gidiyor. Benim gibi bir hayvansevere rastlarsa yaşam hakları devam ediyor. 40 yıl önce 2 yavru kedi ve 4 köpeğe bakıyordum. Şimdi bu sayı 200 kedi ve 20 köpeğe ulaştı" diyor.

Haberin Devamı

Evinin her köşesinde kedi ve köpek beslediğini belirten Bozkurt, "Her gün kırıntı et ve pişirdiğim makarna ile beslediğim bu hayvanlar karınları tok, mutlu şekilde yaşıyorlar. Hastalandıklarında ve bir sorunları olduğunda çok üzülüyorum. İnsanları hayvanlara karşı biraz olsun duyarlı olmaya çağırıyorum. Evlerindeki artan yiyecekleri hayvanların rahat bulabilecekleri bir yerlere bıraksınlar. İnsanların yardımı olmadan bu hayvanların yaşam şansları çok az. Baktığım hayvanlar yaşamımın bir parçası oldular. Hayvansever vatandaşlardan isteğim; baktığım bu kedi ve köpeklere mama yardımında bulunurlarsa daha mutlu olacağım" diye konuştu.

Haberin Devamı