Gazete Vatan Logo

Dolandırıcıların yeni yöntemi: 'Baba acil paraya ihtiyacım var'

Emeklilerin zaaflarından yararlanıp dolandırıcılar, yaşlılar insanlara bu kez de, başka bir oyun üzerinden tuzak kurdu. İstanbul’da yaşanan olayda, telefonuna gelen aramada 'baba acil paraya ihtiyacım var' sesini duyan yaşlılar neye uğradığını şaşırdı. 19 kişiyi toplam 2 milyon 100 bin lira dolandıran şahsın, yakayı ele verme şekli ise filmlere konu olacak cinsten.

Dolandırıcıların yeni yöntemi: 'Baba acil paraya ihtiyacım var'

Kadıköy Bostancı Mahallesi'nde bir kişi, Muzaffer K.'yi arayarak 'Baba bana acil 45 bin lira para lazım. Arkadaşımı göndereceğim parayı o alacak' dedi. Arayan kişinin oğlu olduğunu düşünen Muzaffer K., şüphelinin istediği miktarı kapısına gelen kişiye verdi. Daha sonra oğlunu arayan Muzaffer K., kendisini arayan kişinin oğlu olmadığını öğrendi.

Muzaffer K. bunun üzerine polise giderek şikayetçi oldu. Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri konuyla ilgili inceleme yaptı.

Çevredeki güvenlik kameralarını inceleyen polis, şüphelinin parayı aldıktan sonra Marmaray ile uzaklaştığını tespit etti. Şüphelinin toplu taşıma kartından kimliğinin D.M. olduğu belirlendi.

D.M., ekiplerin operasyonuyla yakalanarak gözaltına alındı. Sorgulamada, D.M.'nin bir telefon uygulaması üzerinden dolandıracağı kişileri belirlediği, oğlu olan yaşlı insanları seçtiği ve 2022-2023 yılları arasında aynı yöntemle ikameti Kadıköy olan 19 yaşlıyı toplam 2 milyon 100 bin lira alarak dolandırdığı ortaya çıktı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen D.M., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.