Gazete Vatan Logo

Bacağı kesildi

Artık yaşamını 3 ayakla geçirecek...

Antalya’nın Alanya İlçesi’nde İlknur Saraç’ın beslediği ve ’Damalı’ adını verdiği sokak köpeğine, plakası ve sürücüsünün kimliği belirlenemeyen hafif ticari araç çarparak kaçtı. Aracın üzerinden geçtiği köpeğin sol arka bacağı, kemikleri kırıldığı için veteriner hekim tarafından dipten kesildi. Tedavisi süren Damalı, bundan sonra yaşamına 3 ayak üzerinde devam edecek.

Oba Beldesi’ndeki evinde pek çok sokak hayvanı besleyen İlknur Saraç, yine sokaktan alıp beslediği ve ’Damalı’ adını verdiği 10 aylık av köpeği kırmasını 15 Eylül’de gezdirmek için dışarı çıkardı. Tasması olmadığı için serbestçe dolaşan ve sahibinden uzaklaşan Damalı’ya, bir hafif ticari araç çarparak kaçtı. Kaza yerine koşan ve köpeği kanlar içinde gören Saraç, veteriner hekim Tezcan Uysal’ı arayarak yardım istedi. Bremens Veteriner Kliniği’ne götürülen ’Damalı’ya müdahale edildi. Patisi tamamen parçalanan, ayak kemiklerinin büyük bölümü kırılan, doku ve damarları parçalanan köpeğe sakinleştirici verildi, kan kaybından ölmemesi için serum bağlandı. İç kanama ihtimaline karşı gözetim altında tutulan ’Damalı’nın geçen Perşembe günü sol arka bacağı kesildi. Veteriner hekim Tezcan Uysal ve Osman İncekara’nın birlikte yaptığı operasyonla bacağı kesilen ’Damalı’ bundan sonra 3 ayak üzerinde yaşamını sürdürecek.

’PROTEZ TAKILAMIYOR’

Damalı’nın sol arka bacağının diz altındaki bütün kemiklerin birçok yerden kırıldığını belirten veteriner hekim Tezcan Uysal, bu nedenle kesmek zorunda kaldıklarını söyledi. Bacağın dipten kesilmesi nedeniyle protez takma şansları da bulunmadığını aktaran Uysal, "Önemli olan burada köpeğin hayatını kurtarmaktı. Kliniğe getirdiğimizde iç kanaması vardı. Gerekli müdahaleyi yaptık. Genel tedavisinin ardından ayağı aldık. Şimdi burada bakımını yapıyoruz. Köpeği almak isteyenler oldu. Asıl sahibi İlknur Saraç, ancak istemesi halinde uygun görülen birisine verebiliriz" dedi.

’CEZALANDIRILMASINI İSTİYORUM’

Kimliği belirlenemeyen sürücünün köpeğine bilinçli çarptığını ileri süren İlknur Saraç, savcılığa suç duyurusunda bulunacağını belirtti. Damalı’ya çarpan kişinin daha sonra bilerek ayağının üzerinden geçtiğini savunan Saraç, "Görgü tanıklarının bilgisi bu yönde. Köpeği ezip kaçan kişi aynı şekilde çocuk ya da insanlara da zarar verebilir. Bu kişinin belirlenmesi, yakalanması için polise, jandarmaya başvurdum. Köpeğim bundan sonra 3 bacakla yaşamına devam edecek" diye konuştu.

Hayvanlara çarpan sürücülerin kaçmamasını da isteyen Saraç, trafik sigortasının veterinerlik hizmetlerini karşıladığını kaydetti.

Haberin Devamı