Gazete Vatan Logo

Arka Sıradakiler'in şoförü kusurlu!

Sanat asistana çarpan şoför kusurlu sayıldı

"Arka Sıradakiler" isimli dizinin setinde sanat asistanı olarak çalışan Selin Erdem’e (27) çarparak ölümüne neden olduğu ileri sürülen şoför İdris Fırat’ın (60) yargılandığı davanın 6. duruşması görüldü. İstanbul 28. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya geçen celse tahliye edilen sanık İdris Fırat mazeret bildirerek katılmazken Selin Erdem’in ailesi ve taraf avukatları katıldı. Hakim Berrin Lale Şenoymak bilirkişi raporunun mahkemeye ulaştığını belirtti.

"SÜRÜCÜ YÜZDE YÜZ KUSURLU"

Trafik Kaza Bilirkişi Uzmanı polis memuru Vedat Bayralar ve Mekanik Teknik Bilirkişi Zikri Soy’un hazırladığı raporda Selin Erdem’in olay günü kaldırımın dışında karayolu bağlantısı olmayan bir yerde oturarak mola verdiğinden herhangi bir kusuru olmadığı belirtildi. Raporda sürücü İdris Fırat’ın ise meskul mahalde olması sebebi ile çevre şartları göz önünde bulundurularak daha dikkatli ve kontrollü olarak aracını sürmesi gerekirken gerekli dikkat ve özen yükümlülüğüne uymadığı ve bu nedenle olayda kusurlu olduğu ifade edildi. Raporda, sürücü Fırat’ın ’Araçların manevralarını düzenleyen genel şartlara uyma kuralını ihlal ettiği, fren tedbirine başvursa da etkisiz kalarak olaya sebep verdiği bu nedenle asli ve yüzde 100 kusurlu olduğu kanaatine varıldığı’ anlatıldı.

Duruşmada yeralan Sinesen Sinema Emekçileri vekili avukat Dicle Matur Çökelek, "Biz sendika üyemiz olan ölen Selin Erdem’in ölümünden dolayı doğrudan zarar gördüğümüzü düşünüyoruz ve katılmaz talebinde bulunuyoruz" dedi. Mahkeme, Sinesen Sinema Emekçileri’nin katılma isteminin doğrudan zarar görmemiş olmamaları nedeniyle reddine karar vererek duruşmayı erteledi.

"SENARYO DEĞİL, İŞ CİNAYETİ"

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan Selin Erdem’in ailesi ve arkadaşları, "İş kazası değil, bu bir cinayet" yazılı pankartı açarak basın açıklaması yaptı. Açıklamada, Erdem’in ölümünün bir iş kazası olmadığı, sorumlunun yapımcı firma olduğu öne sürülürken sanığın geçen celse tahliye edilmesi de protesto edildi.

6 YILA KADAR HAPİS İSTENİYOR

İddiaya göre, İdris Fırat, geçen 1 Mayıs’ta saat 19.00 sıralarında Arka Sıradakiler isimli dizinin çekimlerinin yapıldığı Kağıthane’deki sete kullandığı yemek dağıtım aracı ile gitti. Aracı, Sarmaşık Sokak’ta park eden İdris Fırat, daha sonra yemek vermek için aracı sağ tarafa park etmek istedi. İdris Fırat, aracı çalıştırmasının ardından kontrolü kaybederek yokuş aşağı ilerledi. Bu sırada dizi setinden arkadaşı Selin Erdem, aracın altında kalarak yaşamını yitirdi. Tutuklanan şoför İdris Fırat hakkında ise "taksirle ölüme neden olmak" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Haberin Devamı