Gazete Vatan Logo

Aralık soğuk geçecek!

Bakan Eroğlu’ndan hava tahminleri..

Aralık soğuk geçecek!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ndeki basın toplantısında, 2013-2014 su ve yağış durumu hakkında bilgi verdi, haftalık hava tahminini sundu:

‘Cuma yağış beklenmiyor’

“Yarın yağışlar özellikle Güneydoğu Anadolu’ya kayacak. Cuma günü yağış beklenmiyor ancak hava sıcaklığı düşük olacak. Cumartesi günü Doğu Anadolu haricinde yağışlar tekrar başlayacak. 9-15 Aralık, bütün yurtta ortalamanın biraz altında soğuk geçecek. Yağışlar yurdun kuzey ve doğusunda uzun yıllar ortalamasının üzerinde seyredecek. Aralığın üçüncü haftası, sıcaklık tüm yurtta uzun yıllar ortalamasının altında seyrediyor. Aralığın son haftası batıda uzun yıllar ortalamasında, Doğu ve iç taraflarda ise uzun yıllar ortalamasının birkaç derece altında seyredecek.”

‘İstanbul’da su sıkıntısı yok’

Bakan Eroğlu, bir gazetecinin, “İstanbul’da barajlarda doluluk oranının son 5 yılda en düşük seviyesinde olduğu yönünde haberler var. İstanbul su kesintisi yaşar mı” sorusu üzerine, barajlarda su seviyesinin en düşük ölçüldüğü ayların ekim ve kasım olduğunu belirterek, “Şimdiden sonra yağışlar geliyor. Barajlardaki su seviyesine bakmayın. İstanbul’da yedeğin yedeği var” dedi. İstanbul’da herhangi su sıkıntısı olmadığını ifade eden Eroğlu, “Biz bunu daha ileri taşımak için 2071’e kadar su sıkıntısı olmasın diye Melen Barajı’nı inşa edeceğiz” diye konuştu. n Esra ALTINMAKAS AA

2014 böyle geçecek

Bakan Eroğlu, 2014 tahminlerini de aktardı: “2014’te özellikle Güney Anadolu, Doğu Anadolu’nun batısı ile Orta ve Doğu Karadeniz’de sıcaklık ortalamanın 0.5 ila 1 derece üzerinde olacak.”

Haberin Devamı