Gazete Vatan Logo

372 Alan Kodu Nereye Ait? 0372 İle Başlayan Numara Hangi Şehirden Arıyor?

Şehirlerin en ilgi çeken özellikleri içerisinde alan kodlarının olduğu görülmektedir. Bu konuda en önemli detay ise her şehirde net bir alan kodunun oluşudur. Bundan dolayı alan kodlarını bilmek zor olmaz. Ayrıca alan kodunun telefon numarasının ön kısmında olduğu bilinir. Böylelikle herhangi bir arama geldiği zaman başına bakarak buranın hangi şehir olduğunu anlamak mümkün olur. 

372 Alan Kodu Nereye Ait? 0372 İle Başlayan Numara Hangi Şehirden Arıyor?

Alan Kodu Neden Önemlidir? 

Sabit ve mobil hatlardan yapılan her aramanın başında alan kodu olması gerekir. Aksi halde arama yapmak mümkün değildir. Bunun yanında alan kodlarının üç hane olarak karşımıza çıktığı bilinir. Özellikle bir numaradan aranıldığı zaman bunun nereye ait olduğunu merak etme hissi herkeste vardır. Bundan dolayı alan koduna bakarak akılda yer alan sorulara cevap bulma şansı elde edilir. 

372 Alan Kodu Nereye Ait? 

372 alan kodu için karşımıza çıkan bir şehir olduğu bilinmektedir. Bu şehrin adı ise Zonguldak olarak dikkat çeker. Yani 372 alan kodlu şehir ülkemizde yer alan Zonguldak'tır. Buradan yapılan bir aramada baş tarafta alan kodunun 372 olarak yazdığını görmek mümkündür. Buna göre alan koduna göre şehrin neresi olduğu bilinir. 

0372 İle Başlayan Numara Hangi Şehirden Arıyor?

0372 ile başlayan bir numaradan çağrı alındığında bunun ait olduğu yeri öğrenmek gerekebilir. Buna göre 0372 olarak bilinen alan kodu bize Zonguldak şehrini işaret eder. Doğal olarak bu şehrin alan kodunu her yerde görmek mümkündür. Buna göre alan kodunun 0372 ile başlaması Zonguldak şehriyle özdeş şekilde ortaya çıkar.

Haberin Devamı

372 Alan Kodu Hangi Şehri İşaret Eder?

372 olarak bilinen alan kodunun işaret ettiği şehir Zonguldak olarak karşımıza çıkmaktadır. Doğal olarak alan kodu ile şehir bulmak son derece basittir. Bu nedenle 372 alan kodu bize sadece Zonguldak şehrini işaret etmektedir.