Çocuklar bu yaz evde!

Yaz tatilinin başlamasıyla birlikte anne-babaların en büyük sorunlarından biri de kışın okulda olan çocuklarını yazın evde nasıl bırakacakları konusu oluyor... Çalışan ebevenler için bu gerçekten ciddi bir problem. Birçok çocuk tatil başlar başlamaz, mecburen şehir dışındaki anneanne-babaannelerinde alıyor soluğu. Bir kısmı yazlıklara gidiyor. Bazı aileler eve yardımcı kadın alıyor. Ama sadece yaz aylarında çalışacak güvenilir birini bulmak pek de mümkün olmuyor. Tabii bu durumda kurtarıcı olarak yaz okulları devreye giriyor. İstediğiniz her branşta yaz okulu bulmak mümkün. Tabii belli bir bütçeyi de göze almak gerekiyor. DORinsight’in araştırmasına göre birçok aile maddi gerekçelerle çocuklarını yaz okuluna gönderemiyor. Bu durumda evde çocuklarıyla vakit geçirecek annelere sabır diliyorum. Tavsiyem alternatifleri iyi değerlendirip, bütçelerine uygun bir yaz okulu bulmaları. Artık enerjisini evde ve parkta tüketemeyen 3.5 yaşındaki oğlum da yakında yaz okullu olacak. Bu onun eylülde başlayacağı okula ısınma turları anlamına geliyor. Birçok arkadaşımın çocuğu daha 2.5 yaşında ana okuluna başladı ama ben “evde rahat etsin” diyenlerden oldum.

Haberin Devamı

Peki Türk aileler çocukları için tatilde ne yapmayı planlıyor?

Online pazar araştırma şirketi DORinsight ailelerin çocukları için yaz tatilini değerlendirme tercihlerini ortaya koyan bir araştırma yapmış. Araştırmaya, 7 yaş ve üstünde çocuğu olan 4 bin 822 kişi katılmış. Sonuçlara göre; ailelerin yüzde 59’u çocuklarını yaz okuluna göndermeyi planlamıyor. Yaz okulunu tercih eden ailelerin yüzde 74’ü ise çocuklarının sosyalleşmesini istediğini söylüyor.

Maddiyat etkili

Araştırmaya katılanların yüzde 18’i her yıl olduğu gibi bu yılda çocuklarını yaz okuluna göndereceklerini söylüyor. Yüzde 17’si bu yıl ilk defa çocuğunu yaz okuluna göndereceğini belirtiyor. Katılımcıların yüzde 6’sı ise bir kez göndermiş ancak tekrar göndermeyi düşünmüyor. Çocuklarını bir kez gönderdikten sonra bir daha yaz okuluna göndermeyi düşünmeyenlerin yüzde 74’ü maddi sebeplerden dolayı gönderemeyeceğini ifade ediyor. Yüzde 26’sı ise olumsuz sonuçları olduğunu belirtiyor.

Haberin Devamı

Neden gönderiyorlar?

Çocuğunu yaz okuluna göndermeyi planlayanların yüzde 74’ünün nedeni çocuklarının sosyalleşmesini istemeleri. Yüzde 26’sı ise çalıştıkları için çocuklarının evde yalnız kalmasını istemiyor ve yaz okuluna göndermeyi planlıyor. Yaz okulu seçerken ailelerin tercihi özel kurslardan yana. Çocuğunu yaz okuluna gönderecek ailelerin yüzde 71’i özel yaz kurslarını tercih ediyor. Yüzde 29’u ise çocuğunun mevcut okulunun yaz dönemi imkanlarından yararlanacağını söylüyor.

İlk tercih spor

Yaz okullarında ailelerin birinci tercihi spor. Çocuklarını yaz okuluna göndereceklerin yüzde 56’sı spora dayalı bir yaz okulu tercih edeceğini ifade ederken, sanat içerikli bir yaz okulunu seçeceklerin oranı ise yüzde 27. Yaz okuluna evet diyen katılımcıların yüzde 17’si ise çocuklarını okul derslerine takviye amaçlı bir yaz okuluna göndermeyi planlıyor.

Ne kadar bütçe ayırdılar

Yüzde 62/500-1.000 TL

Haberin Devamı

Yüzde 24/ 1000-1500 TL

Yüzde 9/ 1500 TL üstü

HAFTA SONU ROTASI

Stress mi, boya gitsin!

Pena Yayınları, hayatın stresinden uzaklaşarak dinlenmek ve eğlenmek, bir taraftan da yaratıcılığını geliştirmek isteyenler için birbirinden büyüleyici desenlerin yer aldığı 128 sayfalık renklendirme kitabı ‘Hayal Bahçesi’ni yayınladı. Sayfaları ister kendiniz isterseniz çocuğunuzla birlikte boyayabilirsiniz. Fiyatı 25 TL.

LÖSEV’e ramazan yardımı

LÖSEV; Ramazan ayı boyunca Türkiye genelinde 17 bini aşkın lösemili ve kanserli çocuk ve ailesine içerisinde gıdadan giysiye, kırtasiyeden oyuncağa pek çok ihtiyaç malzemesi bulunan yardım kolileri ulaştırıyor. Ayrıca lösemili çocuklar ve ailelerine Türkiye’nin dört bir yanında iftar yemekleri düzenliyor. Yardım için 3406’ya boş bir SMS göndererek veya www.losev.org.tr üzerinden bağış seçeneklerini inceleyerek çocuklarımıza birer umut bağışlayabilirsiniz.

DİĞER YENİ YAZILAR