Gazete Vatan Logo

Suriye’de eğitim savaşları

Suriye’de süren savaş için cepheye gidecek ya da halkın güvenliğini sağlayacak gruplara verilen eğitim faaliyetleri devam ediyor.

Suriye’de eğitim savaşları

Türkiye, Özgür Suriye Ordusu’na bağlı gruplar ile DEAŞ’tan temizlenen merkezlerde güvenliği sağlayacak yerel polis gücünü eğitiyor. Özellikle polis gücünün göreve başlaması bölgede normalleşme yönünde atılan önemli bir adım olarak görülüyor. Son olarak Azez’de eğitimi süren polis gücü kameralara takıldı.

YPG ABD gözetiminde

PKK’nın Suriye kolu YPG’nin altında yapılanan Öz Savunma Güçleri (HXP) de Afrin’de ABD gözetiminde eğitiliyor. ABD’nin silah yardımlarıyla büyüttüğü YPG’nin alt birimi HXP’te eğitimini tamamlayan 765 yeni terörist geçtiğimiz gün Afrin’de düzenlenen ve PKK lideri Abdullah Öcalan’ın posterlerinin asıldığı törende yemin etti. Teröristlerin bir kısmının Türkiye sınırındaki Afrin’de kalacağı, diğerlerinin Rakka operasyonu için Tabka’ya gönderileceği değerlendiriliyor.

Sızma eğitimi verildi

El Bab’da sızma eğitimlerini tamamlayan 200’den fazla Şam Cephesi askeri mezun edildi. Mezuniyet törenine Türkiye’den PÖH (Polis Özel Harekat) yetkilileri de katıldı.