Gazete Vatan Logo

Sporun nabzı CNN TÜRK’te tutuluyor

CNN TÜRK Spor Servisi yeni yayın döneminde sporun nabzını tecrübeli ve dinamik kadrosuyla tutuyor. Hafta içi her gün spor bültenlerinde ve cumartesi, pazar ve pazartesi günü ekrana gelen spor programlarında sporun deneyimli isimlerini buluşturuyor, Süper Lig maç özetlerini ekrana taşıyor. CNN Türk spor ekranının tecrübeli isimleriyle yeni sezonu masaya yatırdık.

Sporun nabzı CNN TÜRK’te tutuluyor

Cem Yılmaz CNN TÜRK Spor Direktörü
Spor yayıncılığına farklı bir pencere açacağız

CNN TÜRK’ün spor ekranında yeni yayın dönemi nasıl olacak, ne gibi yenilikler var?

CNN TÜRK spor ekranı yeni yayın döneminde daha çok içerik, daha çok haber, daha fazla analiz ve değerlendirmeler ile dolu olacak. Cumartesi, pazar ve pazartesi günleri Süper Lig maç özetleri, canlı bağlantılar ve deneyimli isimlerin yorumlarının yer aldığı spor programlarımızla futbolun nabzı CNN TÜRK’te tutulacak. Cumartesi ve pazar 17.30’da “Maç Başlıyor”, cumartesi akşamı “Gündem Futbol”, pazar akşamı “Pazar Akşamı Futbol” ve pazartesi Süper Lig özetleri ve “Gündem Spor” ekrana gelecek.

Spor yayıncılığı değişiyor mu? Sizin hedefleriniz neler?

Spor yayıncılığı tabii ki değişiyor, izleyici bilgiye eskisinden çok daha kolay ulaştığı için spor programlarında seçici oluyor. Yorumcuların bilgi ve deneyimlerini doğru bir şekilde harmanlayıp analiz yapmasını ve farklı pencereler açmasını bekliyor.

İzleyici nasıl bir spor yayıncılığı istiyor?

Haberin Devamı

CNN TÜRK bir haber kanalı, spor ekranında da gerek habercilikte gerek programlarımızda doğru ve kaynağından gelen bilgilerle olan olayları değerlendirip, geleceğe dair olabilecekleri de düzgün bir bakış açısıyla ifade etmek çok önemli.

CNN TÜRK ekranlarında futbol ağırlıklı bir yayın mı olacak yoksa amatör branşlar da yer alacak mı?

Tabii ki özellikle programlarımız, futbol ağırlıklı olacak, ancak gün boyu haber kuşaklarımızda basketboldan tenise, voleyboldan motor sporlarına, atletizmden yüzme güreş ve diğer branşlara mümkün olduğunca daha fazla yer vereceğiz.

Süper Lig’in özetlerini de yayınlayacaksınız, sizce lig nasıl olacak, hangi takımlar sürpriz yapar, üç büyükler ne yapar?

Süper Lig bu sene daha da çekişmeli olacak. Takımlar arasında eskisi kadar fark yok artık. Maçların çoğu büyük, küçük takım ayrımı olmadan her türlü sonuca açık geçecek.

Kasımpaşa, Kayserispor, Malatyaspor, Konyaspor lige iyi başladılar.

Bu sene Trabzonspor’da iddialı. Üç büyükler kesinlikle yarışın içinde olacaklar.

Haberin Devamı

Fenerbahçe’de kötü başlangıca rağmen toparlanıp potaya girecektir.

Uğur Meleke CNN TÜRK Spor yorumcusu

60 yılın en rekabetçi Süper Ligi olacak

Nasıl bir lig bizi bekliyor?

Muhtemelen 60 yılın en rekabetçi ligi bekliyor bizi. Belki 2-3 sezondur olduğu gibi 1 milyar euroluk bir turnuvamız artık yok, ligimizdeki toplam futbolcu ederi 600 milyon Eurolar seviyesine düştü. Ama bu düşüş, orta direkle üst sınıfı inanılmaz yakınlaştırdı. Sadece 4 haftanın sonunda tüm büyük takımların yenilmiş olmaları tesadüf değil. Bu yıl böyle sonuçları çok sıklıkla yaşayacağız. Bursaspor’un şampiyon olduğu seneye kadar birkaç kez “5’inci şampiyon” geliyor diye yazmıştım. Bu sefer de yakın zamanda 6’ncı farklı şampiyonu görebiliriz diye düşünüyorum.
Bu sene hangi takımlar sürpriz yapar?
Lig bu denli rekabetçi olursa, gerçekten de birkaç takım yukarıdaki olağan şüpheli beşli grubun arasına girerse bu da çok sürpriz kabilinden sayılmaz ama... Kasımpaşa’nın heyecan verici bir ön tarafı var, Diagne-Trezeguet ikilisi büyük takımların bile iştahını kabartacak kalitede. Kayserispor ve Konyaspor’un çok iyi teknik direktörleri var. Özellikle Kayseri’nin Kadıköy’de oynadığı cesur oyun, diğerlerine de yol göstermeli. Bu sene, onların senesi.
Üç büyükler nasıl bir performans gösterir?
Üç büyüklerin ikisi zaten finansal fair-play kıskacında. Sarı-lacivertliler için bu bir yeniden yapılanma yılı. Taraftarın da büyük beklentileri olduğunu sanmıyorum. Galatasaray zaten son şampiyon. 3 büyükler içindeki en iyi kadroya sahiplerdi, üstüne Emre-Onyekuru-Ömer gibi nokta atışı takviyeler yaptılar. Ama takımın kalbini, Gomis’i kaybettiler. O yüzden onlar da diğerlerinin seviyesinde artık bana göre. Beşiktaş zaten uzun vadeli bir planı sürdürüyor. Tek handikapları kadronun yaşlanmış olması.
Milli takımı nasıl görüyorsunuz?
Milli takım maç kazanır, kaybeder, ben işin o boyutunda değilim. Daha çok ahlaki duruş, tavır, saygı gibi kavramlar beni ilgilendiren. Yaklaşık 10 yıldır ulusal takımı oynadığı futboldan, kazandığı-kaybettiği kupalardan çok “adam gibi adamcı çete”nin vukuatları ile izliyorduk üzülerek. Şu anda onların elimine olduğu, pırıl pırıl tertemiz yüzlerin top koşturduğu takım bana olağanüstü sempatik geliyor. Maç kazanırlar-kaybederler önemli değil. Bu takım başımızı öne eğdirmez bence.
Uğur Önver CNN TÜRK Spor spikeri
Yeni sezonda neler yapacaksınız, hangi programları sunacaksınız?
CNN TÜRK’te her gün canlı olarak yayınlanan spor haberlerini, Pazartesi günü ekrana gelen “Süper Lig Saati”ni sunacağım. Ayrıca Cumartesi akşamları yayınlanan Gündem Futbol programını Emre Tilev ile dönüşümlü sunuyoruz.
2024 Avrupa Şampiyonası adaylık şansımız nasıl?
Euro 2024 konusunda Almanya ile yarışıyoruz. 27 Eylül’de sonuçlar açıklanacak. Karşılaştırdığımızda hem statlarımızın modernliği hem de bizim daha önce bir Avrupa Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapmamış olmamızdan dolayı Türkiye’yi daha şanslı görüyorum. Ayrıca Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’in UEFA’da sevilen bir Başkan olması, UEFA Başkanı Ceferin ile ilişkilerinin çok iyi olması da bence bizi bir adım öne çıkarıyor. Almanya Futbol Federasyonu Mesut Özil’in ırkçılık suçlamalarıyla zor durumda kaldı, bu bizim için avantaj olabilir.
Erhan Karakuş CNN TÜRK Spor spikeri

Haberin Devamı

Spor bülteni sunmanın şifreleri nedir?
Öncelikle işinizle ilgili her konuda bilgi ve fikir sahibi olmanız gerekiyor, futboldan tenise, golften buz hokeyine kadar. Sadece güncel konular hakkında değil spor tarihi hakkında da çok şey bilmelisiniz. Bunun yanında tabii tarafsız ve objektif bir bakışa ihtiyacınız var. Ayrıca olayları iyi süzerek en doğru, en yalın biçimde aktarmayı başarmalısınız. Spor haberi sunarken sizi izleyenlerin büyük çoğunluğunun bir kulübün taraftarı olduğunu unutmamalısınız. Yanlışlıkla da olsa bir camiayı incitecek ifadeler kullanmak en son yapmak istediğimiz şeydir. Spor haberciliği hep zamanla yarışır. Ama ‘ilk biz verelim’ derken bir yanlışlık yapmak da istemeyiz.
Bu yüzden de çok dikkatli olmak, hızlı ve doğru karar vermek gerekiyor.
Emre Tilev CNN TÜRK Spor spikeri
Maç spikerleri artık bağırarak, uzun ve gereksiz yorumlar yaparak maç anlatıyor. İyi bir maç spikeri nasıl olmalı, bu işin incelikleri nedir?
Ben tansiyonu yüksek maç anlatımını seviyorum. Çünkü Akdeniz topraklarının soluğu ve sesiyim. Bir İngiliz gibi değil bir İtalyan gibi anlatmak ama Türkçe uyumu ile onu beslemek ilkem. Kendi tarzı olmalı maç anlatıcısının. Beğeniler yüzde 80 ise doğru beğenmeyen hep olacak… Ben 6 yaşında maç anlatıyordum, bugün 47 yaşında hala anlatmaya çalışıyorum. Öğrenerek ve kendimi geliştirerek. İşin inceliği bilgi. Sahayı her noktadan duymak görmek. Maça çok iyi hazırlanmak. Sayfalarca not ile giderim bazen maçın tansiyonu 1-2 bilgi vermeme bile izin vermez. Ama öyle maç vardır ki sizin bilginiz ve sesiniz ile dinamikleşir. Ben her maçı yaşarım. Oynarım. Ve gol ya da yaşanan bir an zihinlerde nasıl kalır onu düşünürüm. Bu yüzden gönüllerin sesi olmak isterim.

Haberin Devamı