Gazete Vatan Logo

Türkiye'den Mescid-i Aksa baskınlarına tepki: Kabul edilemez

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "İşgal altındaki Doğu Kudüs'te, radikal İsrailli grupların, İsrail güvenlik güçlerinin koruması altında Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemelerini kınıyor ve kabul edilemez buluyoruz. Mescid-i Aksa'nın kudsiyetini ve uluslararası hukuka dayalı statüsünü ihlal eden bu uygulamalara izin verilmemesi ve gerginliğin tırmanmaması için İsrail makamlarını derhal gerekli önlemleri almaya çağırıyoruz." ifadeleri yer aldı.

Türkiye'den Mescid-i Aksa baskınlarına tepki: Kabul edilemez

Dışişleri'nden yapılan açıklama şöyle: İşgal altındaki Doğu Kudüs’te, radikal İsrailli grupların, İsrail güvenlik güçlerinin koruması altında Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemelerini kınıyor ve kabul edilemez buluyoruz.

Mescid-i Aksa'nın kudsiyetini ve uluslararası hukuka dayalı statüsünü ihlal eden bu uygulamalara izin verilmemesi ve gerginliğin tırmanmaması için İsrail makamlarını derhal gerekli önlemleri almaya çağırıyoruz.

İSRAİL GÜÇLERİ, MESCİD-İ AKSA'DA FİLİSTİNLİ YAŞLI ADAMA SALDIRDI

İsrail güçleri, Mescid-i Aksa'daki Aslanlı Kapı yakınında yaşlı bir Filistinliye saldırdı. İsrail güçlerinin kendisini itmesi ile yere düşen adam hareketsiz kaldı. İsrail güçleri Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa'daki Aslanlı Kapı yakınında yaşlı bir Filistinliye saldırdı. İsrail güçlerinin kendisini itmesi ile yere düşen Ebubekir El-Şimi adlı yaşlı adam başını yere çarparak bilicini kaybetti. Yerde hareketsiz şekilde kalan yaşlı adama çevredekiler yardım ederken, yaşlı adamın sağlık durumu belirsizliğini koruyor.

Haberin Devamı