Gazete Vatan Logo

‘Sen Atatürkçü olamazsın’

Son günlerde Atatürk’e yönelik gösterilen sevgi dalgasından memnun olduklarını söyleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Hükümet, çiftçi zarar etse de yüzde 4 vergi alıyor. Sen Atatürkçü olamazsın kardeşim. Atatürkçü olmak için çiftçiyi koruyacaksın” dedi

‘Sen Atatürkçü olamazsın’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin dün yapılan Meclis grubu toplantısında, AK Parti iktidarına Atatürkçülük tartışması üzerinden yüklendi. Kılıçdaroğlu özetle şöyle konuştu:

‘5 vakit ezan okunamazdı’

Bugünlerde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik bir sevgi dalgası var. Bu bizi son derece memnun ediyor. Çünkü Atatürk hepimizin ortak değeri. A partisinin B partisinin değil, 80 milyonun ortak değeridir. Düşmanları bile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e saygı gösterdiler. ‘Camileri kapattılar, şunu yaptılar bunu yaptılar’ gibi çeşitli eleştiriler dile getiriliyor. Bir sürü laf. Yok böyle bir şey. Atatürk, cumhuriyet ilan edilmeden, 1 Mart 1923’te 4. Yasama Yılı açılış konuşmasında ‘Geçen yıl içinde vakıf bakanlığı, dini yapıların onarımında çalışma yapmıştır. 126 cami ve mescit, 31 medrese ve okul bulunmaktadır....’ diyor. TBMM kürsüsünden bütün dünyaya duyuruyor. Eğer Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları olmasa bizim minarelerimizde 5 vakit ezan okunur muydu? Bu gerçeği herkesin bilmesi lazım.

Haberin Devamı

İsmet İnönü için yanıt

Tek parti dönemi ve İsmet İnönü için de bu tür eleştiriler yapılıyor. İnönü, Kocatepe Camii’nin yapımı için kurulan 72 kişilik kurucu heyetinin içinde yer alıyor. Çankaya Merkez Camii de İnönü ailesi tarafından yaptırıldı. Şimdi siz kalkıpta geçmişi kötülemeye kalkarsanız ve bugün o kötülemeden siyasi rant devşirmeye kalkarsanız, bunun tek bir adı vardır; ahlaksızlık. Bu ahlaksızlığa izin vermeyiz.

‘Ziraatçi burnundan soluyor’

Bursa’da ziraatçilerle bir toplantı yaptık. Hepsi burnundan soluyor. Böyle bir tabloyla hiç karşılaşmadık. Hükümet, çiftçi zarar etse de yüzde 4 vergi alıyor. Sen Atatürkçü olamazsın kardeşim. Atatürkçü olmak için çiftçiyi koruyacaksın, üretimine destek vereceksin, vergisini sıfırlayacaksın. Lafla Atatürkçülük olmaz, Atatürkçülük milletin çıkarlarını savunmaktır. Atatürk, ‘Türkiye’nin gerçek sahibi, gerçek üretici olan köylüdür’ diyor. Tütünü yok ettiler, sıra geldi çayı ve fındığı yok etmeye. Türkiye, 81 bin ton kurutulmuş bezelye ithal ediyor. Bizim ülkemizde bezelye mi yetişmiyor?

Haberin Devamı

‘Cam film parası iade ediliyor mu?’

Devlet öyle bir noktaya geldi ki devlet şu anda yönetilmiyor. Devleti yöneten kim, belli değil. Bu durumu en net 5,5 milyon araç sahibinin karşılaştığı cam filmi olayı ortaya koyuyor. Bir yönetmelikle binlerce sürücü cam filmi taktırıyor. Aynı hükümetin bir yönetmelikle cam filmini yasaklıyor. Ertesi gün 427 lira ceza keseceğim dediniz. Söküm parası 150 lira. Tepki gelince bakan açıklama yapıyor, ‘ceza yazdırmayı kaldırdık’ diye. Peki ödeyenler ne olacak? Onların parasını iade ediyor musunuz?”

‘SGK’yı kim batırdı?’

‘Her seferinde, ‘şu Kılıçdaroğlu var ya SGK’yı batırdı’ diyorlar. Emekli Sandığı ve Bağ-Kur dahil üç sosyal güvenlik kurumunun, emekli olduğum 1999’daki açığı 2 milyar 341 milyon lira. Şimdiki açık 20 milyar lirayı aştı. Erdoğan ve Binali Yıldırım’a soruyorum, bu rakam doğru mu, yanlış mı? Sosyal Güvenlik Kurumu’nu kim batırdı? Üstelik benim zamanımda kadın 34, erkek 43 yaşında emekli oluyordu. Şimdi emeklilik yaşı 65. Emekli aylıklarını düşürdüler. Hasta her gittiği yerde cebinden para ödüyor, eczaneye, hastaneye gidiyor para ödüyor, maaşından para kesiliyor. Eskiden böyle bir şey yoktu.”

Haberin Devamı

‘30 milyar dolar nereye gitti?’

“Örtülü ödeneği hem saray hem Yıldırım hükümeti kullanıyor. Gayrimeşru hükümetin bir temsilcisi 11 Şubat 2016’da açıklama yaptı; Suriye’de bugüne kadar 10 milyar dolar harcadıklarını söyledi. Şanlıurfa’da 23 Haziran 2017’deki açıklamasında ise 30 milyar dolar harcama yaptıklarını söyledi. 30 milyar dolar nereye harcandı çözmüş, öğrenmiş değiliz. 30 milyar dolar, 90 milyar lira demek. Nereye gitti bu paralar?”