Gazete Vatan Logo

Öğrenci yurtları ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Kasapoğlu ‘bu bir rekor’ deyip duyurdu

Üniversite öğrencisi milyonları sevindiren haber! Geri sayım başladı, 105 yeni yurt binası açılıyor. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “800 yurt, 825 bin yatak kapasitesi. Bu bir rekor. Bu rekoru hamdolsun hep birlikte başardık. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde son 22 yıldaki genç odaklı siyaseti meseledir. Bu yıl 415 bin başvurunun ilgili değerlendirmeler sonucunda analiz, planlama ve uygulama ilk fazında yüzde 80 yerleştirme yaptık” dedi.

Öğrenci yurtları ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Kasapoğlu ‘bu bir rekor’ deyip duyurdu

105 yurt binası yapıldı. Yurtlar öğrencilere kavuşacak. Açılışını ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yarın gerçekleştirecek. Bakan Kasapoğlu da 105 yeni yurt binasının açılışıyla ilgili CNN Türk canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Kasapoğlu'nun açıklamaları şöyle; Heyecanlıyız. Yeni bir eğitim-öğretim dönemi üniversiteler için artık başlama sürecinde. Biliyorsunuz dün ilk ve orta öğretim süreci başladı. Ve biz de tabi aylardır bu çalışmanın içerisindeyiz. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak, diğer kuruluşlar halinde çok ciddi bir çalışma, hamdolsun yurtlarımız bir yaşam olarak bir kalite alanı olarak ülkenin tüm yüksek öğrenim öğrencilerinin emrinde.

105 yeni binayı yine bu kampüsten yine standartlar açısından, kapasite açısından anlamlı bir çalışma oldu bizler için de. Burayı yıkıp yeniden yaptık çok kısa bir süre içerisinde. Ankara'nın tarihi yurtlarından biriydi. Her katında ancak bir lavabonun olduğu, sayılı günlerde sıcak suyun verildiği bir yurt imkanından içerisinde her türlü hizmetin, genç ofisiyle, spor alanlarıyla çok modern bir konferans salonu 750 kişilik donanımıyla her açıdan mükemmel bir yurt alt yapısı. Her odasında lavabosu, çalışma ortamları, 24 saat sıcak suyu, interneti her türlü imkanın sunulduğu bir alan.

Haberin Devamı

Ben bu yurdumuz başta olmak üzere Türkiye'de yeni hizmet alacağımızı tüm yurt binalarımızın gençlerimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Tabi bir yandan buraları açarken diğer yandan da yeni projelerimiz hızlı bir şekilde devam etti, devam ediyor.

"BU BİR REKOR"

800 yurt, 825 bin yatak kapasitesi. Bu bir rekor. Bu rekoru hamdolsun hep birlikte başardık. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde son 22 yıldaki genç odaklı siyaseti meseledir. Bu yıl 415 bin başvurunun ilgili değerlendirmeler sonucunda analiz, planlama ve uygulama ilk fazında yüzde 80 yerleştirme yaptık. Ve geçtiğimiz hafta çarşamba günü bunu ilan ettik. Ve çarşambadan itibaren ikinci faz çalışmalarımız başladı. Dün gece ikinci fazın ilk yerleştirmesini gerçekleştirdik. Aşama aşama, faz faz dördüncü aşamanın sonunda inşallah bu süreci en başarılı şekilde tamamlayacağız.

Haberin Devamı