Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bugün ilim, irfan ve hikmet sahibi bir önderimizi ebediyete yolcu ediyoruz

İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazı öncesinde, çevrede yoğunluk yaşandı. Cenaze namazına katılmak isteyenler erken saatlerde camiye yürüdü. Cenazeye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve çok sayıda siyasi isim de cenazeye katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada "Bugün ilim, irfan ve hikmet sahibi bir önderimizi ebediyete yolcu ediyoruz. Kendisini tanıdık, bildik ve bu imanıyla da biz sevgili habibine komşu olacağına da inanıyoruz " ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bugün ilim, irfan ve hikmet sahibi bir önderimizi ebediyete yolcu ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsmailağa Cemaati lideri Mahmud Ustaosmanoğlu'nun cenaze namazının ardından açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın kıldırdığı cuma namazında saf tutan Erdoğan'a, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe eşlik etti.

Bu arada Erbaş, namaz öncesinde Kur'an-ı Kerim okudu ve dua etti.

Başkan Erdoğan ve beraberindekiler, cuma namazının ardından, dün böbrek rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 93 yaşında hayatını kaybeden din alimi Mahmut Ustaosmanoğlu'nun cenaze namazına katıldı.

Haberin Devamı