Gazete Vatan Logo

CHP milletvekili sayısı! CHP’nin kaç milletvekili var 120 mi?

CHP'nin her hafta salı günü TBMM'de yaptığı grup toplantısı, bu haftadan itibaren ekim ayına kadar değişik illerde yapılacak. Bunun ilk durağı Erzurum oldu. 120 vekil yarın (2 Ağustos) Ankara'dan saat 07.40'da kalkacak olan Erzurum uçağına binecek, aynı gün saat 20.40 uçağıyla da Ankara'ya dönecek. Söz konusu gelişmenin ardından CHP’nin milletvekili sayısıyla ilgili araştırma yapılmaya başlandı. Öte yandan Vekillerin aynı uçakta bulunması parti içinde endişe yarattı. Peki, CHP’nin kaç milletvekili var 120 mi? İşte CHP milletvekili sayısı...

CHP milletvekili sayısı! CHP’nin kaç milletvekili var 120 mi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2 Ağustos Salı günü Erzurum’da partisinin hem Merkez Yürütme Kurulu’nu (MYK) hem de partisinin grubunu toplayacak. Parti grup toplantısı için yapılacak yolculukta 120 vekil aynı uçakta bulunacak. Peki, CHP’nin kaç milletvekili var?

CHP milletvekili sayısı

CHP'nin 134 milletvekilinden 120’si bu kapsamda Erzurum’a gidecek.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da yer aldığı, 120 vekil yarın Ankara'dan saat 07.40'da kalkacak olan Erzurum uçağına binecek. Aynı gün saat 20.40 uçağıyla da Ankara'ya dönecek.

Kılıçdaroğlu, 2 Ağustos Salı günü Erzurum'a giderek ilk olarak esnaf ziyaretinde bulunacak, saha çalışması yapacak.

Daha sonra bir otelde halka açık olarak, TBMM'deki grup toplantı saati olan 13.30'da grup toplantısı gerçekleştirecek. Grup toplantısına halkın yanı sıra sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve kanaat önderleri de katılacak. Kılıçdaroğlu, grup konuşmasının ardından basına kapalı olarak soruları cevaplayacak.

MYK toplantısı da Erzurum'da

Grup toplantısının ardından Kılıçdaroğlu, milletvekilleri ile saha çalışmasına katılacak. CHP'nin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı da saat 16.30'da Polat Otel'de gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu'nun Erzurum programı, kanaat önderleriyle yapacağı toplantıyla sona erecek.

İkinci toplantı ve PM, Edirne'de

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, salı toplantılarının ikincisini ise 9 Ağustos Salı günü Edirne'de düzenleyecek. Kılıçdaroğlu ayrıca Edirne'de, CHP'nin olağan Parti Meclisi toplantısına da başkanlık edecek.

Kılıçdaroğlu, sonraki salı Yalova'da, daha sonra ise Afyonkarahisar'da olacak. Kılıçdaroğlu'nun eylül ayında ise Giresun, Sakarya, Elazığ ve Tokat'a gitmesi planlanıyor.