Gazete Vatan Logo

Bakan Bozdağ'dan '15 Temmuz' mesajı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "15 Temmuz, Türk demokrasi tarihinde bir dönüm noktasıdır. Artık Türkiye'de muhtıralar, darbe teşebbüsleri ve darbeler devri kapanmıştır. Bundan sonra darbe teşebbüsüne niyetlenecek ve kalkışacak hain alçaklar, daima karşılarında Türk halkını bulacaktır" dedi.

Bakan Bozdağ'dan '15 Temmuz' mesajı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle mesaj yayımladı. Bakan Bozdağ, 15 Temmuz darbe teşebbüsünün; birçok ülkenin ve karanlık gücün desteğiyle FETÖ/PDY'nin Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki teröristlerinin gerçekleştirdiği büyük bir ihanet olduğunu belirterek, bu ihaneti yapan hainlerin ve onlara destek verenlerin asla unutulmaması gerektiğini ifade etti.

'TÜRK DEMOKRASİ TARİHİNDE DÖNÜM NOKTASI'

Türk halkının 15 Temmuz'da; Cumhurbaşkanı'na, meclisine, hükümetine, iradesine, anayasasına ve demokrasisine ölümüne sahip çıktığını vurgulayan Bozdağ, şunları kaydetti:

"15 Temmuz'da darbe teşebbüsüne karşı verdiği mücadeleyle Türk halkı, dünya demokrasi tarihine geçecek büyük bir destan yazmıştır. 15 Temmuz, Türkiye'nin ve Türk halkının yenilmez ve geçilmez bir güç olduğunun dosta ve düşmana ilan edildiği gündür. 15 Temmuz'da Türk halkı, hem darbe teşebbüsüne kalkışan TSK içindeki FETÖ'cü teröristleri hem de darbe teşebbüsüne destek veren ülkeleri ve karanlık güçleri yendi. 15 Temmuz'da halkın gücü, tankın gücünü yenmiştir. 15 Temmuz'da verdiği mücadeleyle Türk halkı; demokrasi, millet, devlet ve vatan düşmanlarına en büyük darbeyi indirmiştir. 15 Temmuz'da Türk yargısı darbeye ve darbecilere ilk defa biat etmemiş, hukuk kılıcıyla darbenin ve darbecilerin karşısında demokrasi, milli irade ve hukuk devletinden yana bir duruş sergilemiştir. 15 Temmuz, Türk demokrasi tarihinde bir dönüm noktasıdır. Artık Türkiye'de muhtıralar, darbe teşebbüsleri ve darbeler devri kapanmıştır. Bundan sonra darbe teşebbüsüne niyetlenecek ve kalkışacak hain alçaklar, daima karşılarında Türk halkını bulacaktır. 15 Temmuz darbe teşebbüsüne karşı mücadele ederken şehadet şerbetini içen tüm şehitlerimizi saygı, rahmet ve dua ile anıyor, kahraman gazilerimize sıhhat ve afiyet içinde uzun ömürler diliyorum. 15 Temmuz darbe teşebbüsüne karşı mücadele eden Aziz Türk milletinin her bir ferdine ayrı ayrı şükranlarımı sunuyor, hepsini saygıyla anıyorum."

Haberin Devamı