Gazete Vatan Logo
Antalyaspor Yeni Malatyaspor 1-0 Antalyaspor

Yeni Malatyaspor 1-0 Antalyaspor

Süper Lig’in geride kalan 3 haftasında 2 yenilgi, 1 beraberlik alan Yeni Malatyaspor, Antalyaspor’u 1-0 mağlup etti.

Yeni Malatyaspor 1-0 Antalyaspor

Süper Lig'in 4. haftasında oynanan Yeni Malatyaspor-Fraport TAV Antalyaspor'u 1-0 mağlup etti.

10. dakikada Yeni Malatyaspor öne geçti. Karim Hafez'in uzun mesafeli pasında topu kontrol eden Tetteh, ceza sahasına girdi. Kaleci Boffin ile karşı karşıya kalan Tetteh, düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi: 1-0
14. dakikada sağ taraftan kazanılan korneri kullanan Cueva'nın ceza sahasına gönderdiği topa Lukoki vurdu. Meşin yuvarlak yandan auta çıktı.
39. dakikada Karim Hafez'in uzun mesafeli pasında sol kanatta topla buluşan Tetteh, ceza sahasına girerek şutunu çekti. Meşin yuvarlak yan direkten oyun alanına döndü. Savunma topu uzaklaştırdı.
Karşılaşmanın ilk yarısı, ev sahibi ekibin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.
Süper Lig'in 4. haftasında Yeni Malatyaspor, sahasında Fraport TAV Antalyaspor'u 1-0 yendi.
51. dakikada Cueva'nın sağ taraftan kullandığı kornerde top, Semih Kaya'nın önünde kaldı. Bu oyuncunun bekletmeden yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı kaleci Boffin uzaklaştırdı.
52. dakikada Cueva'nın pasıyla ceza sahasında buluşan Tetteh'in bekletmeden yaptığı vuruşta, kaleci Boffin topu uzaklaştırdı.
56. dakikada sağ kanatta topla buluşan Sidney Sam'in ceza sahası dışından vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.
57. dakikada Tetteh'in ceza sahası dışından sert vuruşunda, top yandan auta gitti.
61. dakikada Cueva'nın sağ kanattan kullandığı serbest atışta ceza sahasında iyi yükselen Acquah'ın kafa vuruşunda, meşin yuvarlak kalenin üstünden auta çıktı.
76. dakikada Zeki Yavru'nun orta sahadan pasında topla buluşan Tetteh'in vuruşunda, kaleci Boffin topu kornere çeldi.
Karşılaşma, Yeni Malatyaspor'un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.
Stat: Yeni Malatya
Hakemler: Alper Ulusoy, Hasan Hüseyin Tetik, Bersan Duran
Yeni Malatyaspor: Abdulsamed Damlu, Chebake, Semih Kaya (Dk. 84 Hadebe), Wallace, Karim Hafez, Acquah (Dk. 84 Ndayishimiye), Ahmet Ildız, Cueva (Dk. 84 Mustafa Eskihellaç), Adem Büyük, Lukoki (Dk. 68 Zeki Yavru), Tetteh (Dk. 90 4 Kubilay Kanatsızkuş)
Fraport TAV Antalyaspor: Boffin, Bünyamin Balcı, Veysel Sarı, Kudriashov, Eren Albayrak, Nuri Şahin (Dk. 46 Podolski), Hakan Özmert (Dk. 65 Gökdeniz Bayrakdar), Amilton, Fredy (Dk. 76 Ufuk Akyol), Mukairu (Dk. 46 Sidney Sam), Jahovic (Dk. 46 Orgill)
Gol: Dk. 10 Tetteh (Yeni Malatyaspor)
Sarı kartlar: Dk. 30 Wallace, Dk. 38 Lukoki, Dk. 45 2 Karim Hafez, Dk. 85 Abdulsamed Damlu (Yeni Malatyaspor), Dk. 38 Eren Albayrak, Dk. 67 Fredy (Fraport TAV Antalyaspor)
Hamza Hamzaoğlu: Bugün işimiz zordu ama oyuncularımız iyi konsantre oldu
Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, 1-0 galibiyetle ayrıldıkları Fraport TAV Antalyaspor maçında iyi mücadele ederek kazandıklarını söyledi.
Hamzaoğlu, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, bugün önemli bir karşılaşma oynadıklarını ifade etti.
Son 3 haftadır kazanamadıklarını hatırlatan Hamzaoğlu, "Antalyaspor geçen sezondan bu yana istikrarlı kadrosunu koruyan ve iyi oynayan bir takımdı. Bugün işimiz zordu ama oyuncularımız iyi konsantre oldu. Aramıza yeni gelen arkadaşların da sahadaki performansları yeni olmalarına rağmen oldukça iyiydi. Bu da maça yansıdı ve kazandık. Oyuncularımızı tebrik ediyorum. Antalyaspor'a da bundan sonraki maçları için başarılar diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.
Hamzaoğlu, futbolcu Semih Kaya ve Wallace Fortuna dos Santos'un takıma katılmasının çok önemli olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:
"İkisi de pozisyonlarında tecrübeli oyuncular. Onların duruşu takımdaki diğer oyuncuların duruşunu etkiledi. İyi bir görüntü verdik bugün sahada iyi mücadele ettik. Benjamin Tetteh de oldukça iyi performans gösterdi inşallah bu durumunu daha iyiye giderek devam ettirir. Abdulsamed Damlu'ya da değinmek gerekirse o da iyi çalışıyordu. Herrera üç haftadır çok talihsiz goller yiyince biraz dinlendirelim dedik. Biraz dışarıdan seyretsin, rahatlasın diye Abdulsamed'e bu şansı verdik. O da iyi değerlendirdi, ona da her an hazır olduğu için teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra da bu performansını sürdürür."
Tamer Tuna: ''Daha iyi bir Antalyaspor olarak devam etmek istiyoruz''
Fraport TAV Antalyaspor Teknik Direktörü Tamer Tuna ise "Uzun bir süredir deplasmanda mağlup olmadıktan sonra bugün Malatya'da kaybetmek bizi memnun etmedi." dedi.
Yeni Malatyaspor'u tebrik eden Tuna, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Antalyaspor'un sahip olduğu özellikler ve oyuncularımızın iyi yönleri bazen ortaya çıkmayabiliyor. Bugün o günlerden bir tanesiydi. Kendi yapabildiğimiz en iyi özelliklerimizde gayretimiz vardı. Oyunuzu zorladık, ikinci yarı istediğimiz baskıyı da kurduk istediğimiz. Tüm hücum oyuncularımızın sahada oldu anlarda dahil maalesef o golü atamadık. Milli maç arasında da bunları da gidererek daha iyi bir Antalyaspor olarak devam etmek istiyoruz. Ne eksikti? Sahada ki o disiplinimiz. Gayretli olmamıza rağmen pozisyonlarda olan saha içi organizasyonumuz. Kendimize güvenimiz, açıkçası çok güvenli de bir takımız. Bugün daha fazla konsantrasyondan da sahada istediklerimizi yapamamış olabiliriz, bunu da değerlendireceğiz. Ama ne olursa olsun Antalyaspor'un sahip olduğu oyun disiplini, oyunu güzelleştirme, hızlı oyun, oyunun kontrolünü top rakipteyken topa sahip olduğumuzda bile sağlayan özelliklerimiz bugün biraz eksikti."
Tuna, topun oyunda kalma süresine ilişkin de değerlendirmelerde bulunarak, şunları kaydetti:
"Sürekli duran, sürekli iletişim olunan, konuşmalarıyla oyunun durduğu, tempo kazanmadığı ve kötü futbolun olduğu günde kaybetmek gerçekten kötü. Bir maç oynatılır, mağlup olabilirsiniz ama oyun kötü. Oyuncular çok iyi değil sadece gayretli. Bu kendi takımım için söylüyorum ama sahada ki görüntü bir teknik adamın memnun olabileceği emin olun hiçbir şey yoktu. Kazansak da zaten böyle bir maçta galip olsam böyle eleştiri yapabilirim. Çünkü topun oyunda kalma süresi belki haftanın en kötüsü olabilir en aşağıda. Çünkü bu kadar oyun durmaz, bu kadar iletişim olmaz, bu kadar faul olduğunda bekletilmez. Açıkçası gerçekten sadece hakemler üzerinden söylemiyorum bunu oyuncular da neden oluyor ama futbol böyle, bunu da engelleyemiyoruz maalesef. Biz bireysel olarak çabalasak da teknik adamlar, oyun böyle gelişiyor Türkiye'de bunun için de bir eleştiri yapmak istedim."
Yeni Malatyaspor 1-0 Antalyaspor

Haberin Devamı