Gazete Vatan Logo
Futbol Spor yap, üniversite cepte!

Spor yap, üniversite cepte!

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın projesine göre lisede 4 yıl aktif spor yapan öğrenciler, üniversite giriş sınavlarında ek puan alıp istedikleri bölümde okuma şansı yakalayacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın projesine göre lisede 4 yıl aktif spor yapan öğrenciler, üniversite giriş sınavlarında ek puan alıp istedikleri bölümde okuma şansı yakalayacak.

GENÇLİK ve Spor Bakanlığı önemli bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. Buna göre lise döneminde lisanslı aktif spor yapan öğrenciler, üniversiteye giriş sınavlarında ek puan alarak istedikleri bölümlerde okuma şansı elde edebilecek. Sporcu öğrenci bu süreç içerisinde Avrupa Şampiyonu olursa daha fazla, Dünya Şampiyonu olursa Avrupa’dan daha fazla, denk düşer olimpiyat şampiyonluğuna ulaşırsa en yüksek ek puanı almaya hak kazanacak.

GENÇLİK ve Spor Bakanlığı lisanslı sporcularda reel sayının düşük olmasından yola çıkarak, genç nüfusu spora çekebilmek için bir süredir proje çalışmaları sürdürüyordu. Bunun için en önemli kaynağın okullar olduğundan yola çıkan bakanlık, ilk etapta lise düzeyindeki öğrencilerin spora olan ilgisini arttırma kararı aldı. Konuyu kısa süre önce Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK) ile de görüşen bakanlık, olumlu karşılık alınca çalışmalara hız verdi.

MADALYAYA EK PUAN

Bakanlık yetkililerinden edinilen bilgiye göre sporda başarılı olan öğrencilerin rahatlıkla girebilecekleri tek yer olarak Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulları’nın olması yeterli teşvik sağlamıyor.

ÜNİVERSİTEYE devam etmek isteyen sporcular mühendis de olmak istiyor ama hem okul hem spor buna yeteri kadar fırsat yaratmıyor. Bu proje hayata geçerse ek puanla sporcu, özellikle de başarılı sporcu öğrencilerin istediği branşlarda okuyabilmelerinin önü de açılacak.

Haberin Devamı