Gazete Vatan Logo
Şampiy10 Haaland transfer ücreti ne kadar, Erling Haaland kimdir? Manchester City’e transfer olan Haaland’ın dini nedir, nereli, kaç yaşında?

Haaland transfer ücreti ne kadar, Erling Haaland kimdir? Manchester City’e transfer olan Haaland’ın dini nedir, nereli, kaç yaşında?

Manchester City, Erling Haaland'ın transferini açıkladı. 21 yaşındaki oyuncu, İngiliz ekibiyle 5 yıllık sözleşme imzaladı. Peki, Haaland transfer ücreti ne kadar, Erling Haaland kimdir? Manchester City’e transfer olan Haaland’ın dini nedir, nereli, kaç yaşında?

Haaland transfer ücreti ne kadar, Erling Haaland kimdir? Manchester City’e transfer olan Haaland’ın dini nedir, nereli, kaç yaşında?

Manchester City, Borussia Dortmund'dan Erling Haaland'ın transferini duyurdu. İngiliz ekibi, transferi Norveçli oyuncunun babası Alf-Inge Haaland'ın takıma 22. katılış yıl dönümünde açıkladı.

Haaland transfer ücreti ne kadar?

Molde FK, Red Bull Salzburg ve Dortmund formalarıyla gösterdiği performansla dikkat çeken Haaland için City, 75 milyon Euro serbest kalma bedeli ödedi.

1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren takıma katılacak Norveçli golcüye City'nin yıllık 30 milyon Euro maaş ödeyeceği basına yansıdı.

Halaand transferiyle ilgili olarak, "Benim ve ailem için gurur verici bir gün. Kendimi Manchester City’de oynarken hayal ediyordum. Ve şunu söyleyebilirim: Her şey iyi olacak. Umarım çok gol atabilirim. Guardiola ile biraz konuştum. İkimiz de birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz. Beraber birçok güzel şey başarabiliriz. Ben de bu sürede birçok gol atabilirim. Pep ile transferden önce birazcık konuştum. İkimiz de gözümüzü kupalara diktik" açıklamasını yaptı.

Erling Haaland kimdir, nereli, kaç yaşında, Haaland’ın dini nedir?

Haberin Devamı

Erling Braut Haaland olan genç futbolcu forvet bölgesinde oynamaktadır.

İngiltere'nin Leeds şehrinde doğan ünlü yıldız aslen Norveçli ve Norveç milli takımının oyuncusuydu.

1.94 boyundaki yıldız özellikle bu sezon gösterdiği başarılı performansıyla transferin gözde oyuncusu haline gelmiştir.

Futbol kariyerine Byrne kulübünün altyapısında başlamış ve ilk profesyonel imzasını bu kulüpte atmıştır.

Futbola kanat oyuncusu olarak başlayan genç yıldız daha sonra forvet pozisyonuna çekilerek kendini bulmuştur.