Gazete Vatan Logo
Galatasaray Monza'nın kapısından dönmüştü! İstatistikleri ağızları açıkta bıraktı

Monza'nın kapısından dönmüştü! İstatistikleri ağızları açıkta bıraktı

Dün akşam Gaziantep FK maçında oynadığı futbolla resmen resital sunan Sacha Boey'un istatistikleri alkış topladı.

Monza'nın kapısından dönmüştü! İstatistikleri ağızları açıkta bıraktı

Yaz döneminde kampa götürülmeyen, kadroda düşünülmeyen ve kendisine kulüp bulması istenen Sacha Boey bu sezon Galatasaray ile adeta yeniden doğdu.

GÖRÜNTÜSÜ ELEŞTİRİLMİŞTİ

Sezon başında gözden düşen isim konumunda olan Boey, Sacha Boey, sosyal medya hesabından paylaştığı görüntü ile tepki çekmişti. O günlerde İzinli olan ve bireysel olarak çalışmalarda bulunan 21 yaşındaki futbolcunun paylaşımında fit olmadığı konuşulmuştu.

MONZA İSTEDİ, İZİN ÇIKMADI

Yaz aylarında eski teknik direktörü Julien Stephan'ın Strasbourg'a istediği Sacha Boey'e son günlerde ise İtalyan ekiplerinden teklifler geldi. Udinese ve Monza'nın transferi için devreye girdiği Boey'in performansı sonrasında takımda tutulması yönünde karar verildi. Teknik direktör Okan Buruk, Trabzonspor maçının ardından yaptığı açıklamada "Boey bizimle devam edecek. Onunla ilgili herhangi bir düşüncemiz yok. Takımımızın performans olarak en iyilerindendi" ifadelerini kullandı.

2 KAMPA DA ALINMADI

Galatasaray'ın 21 yaşındaki sağ beki Sacha Boey adeta dipten zirveyi gördü. Galatasaray'ın yurt dışında gerçekleştirdiği iki sezon öncesi kampına da alınmayan genç futbolcu takımla çalışmalara ise Antalyaspor maçından iki gün önce başladı; hazırlık maçlarında oynamadan resmi müsabakaya çıktı! İlk 45 dakikada bocalayan genç futbolcu Antalyaspor mücadelesinin ikinci 45 dakikasından itibaren ise oyununu yukarıya çekmeyi başarmıştı

Haberin Devamı

GAZİANTEP MAÇINDA YILDIZLAŞTI

Giresunspor, Ümraniyespor ve Trabzonspor maçlarına da 11'de başlayan ve 90 dakika süre alan Sacha Boey dünkü maçta da sahanın en iyisiydi. Yıldız futbolcu Okan Buruk'un gözüne girmeyi başardı. Gösterdiği performansla tam not alan genç futbolcu fiziksel olarak da takımın en iyilerinden biri oldu. Boey özellikle kanat bindirmeli ve temposuyla dikkat çekti. Boey mücadelede en çok ikili mücadele kazanan, en çok sahipsiz top kazanan ve en çok rakip pası kesen futbolcu oldu.

Galatasaray Takımında En Fazla Mesafe Kateden 5 Futbolcu şöyle:

1-Lucas Torreira: 11142 metre
2-Sacha Boey: 10930 metre
3-Patrick Van Aanholt: 10409 metre
4-Yunus Akgun: 10146 metre
5-Victor Nelsson: 9934 metre

BOEY: ATMOSFER İNANILMAZDI

Galatasaray'ın Gaziantep FK'yı 2-1 yendiği maçta sarı-kırmızılı takımın en önemli isimlerinden olan Sacha Boey açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Karşılaşmayı değerlendiren Sacha Boey "Benim için çok büyük bir maç oldu. Kırmızı karta rağmen maçı domine ettik ve maçı kazandık." dedi.

"Haris Seferovic'in golünün ardından atmosfer nasıldı?" sorusunu yanıtlayan Sacha Boey "İnanılmazdı. Uzun zamandır böyle bir an yaşamadık taraftarımızla. Herkes için çok mutluyum" ifadelerini kullandı.

"BOEY İKİ KİŞİLİK OYNADI"

İlker Yağcıoğlu'nun "Aslında maç 11'e 11 oynandı. Sacha Boey, iki kişilik oynadı!" sözlerine Kerimoğlu: "Siz üçüncü sağ bek diyorsunuz... Ben, sezon başında Sacha Boey'i satış listesine yazıyordum." dedi.