Gazete Vatan Logo
Galatasaray İki kulübü kanlı bıçaklı yapmıştı! Karar verildi

İki kulübü kanlı bıçaklı yapmıştı! Karar verildi

Galatasaray'ın olaylı bir şekilde kadrosuna kattığı Oğulcan Çağlayan için Fatih Terim devre arası kararını verdiği öğrenildi.

İki kulübü kanlı bıçaklı yapmıştı! Karar verildi

25 yaşındaki futbolcunun transferi Galatasaray, TFF ve Çaykur Rizespor arasında hem krize hem de hukuki itiraza neden olmuştu.

6 maç ve 1.2 milyon euro ceza

Çaykur Rizespor'un şikayeti üzerine Türkiye Futbol Federasyonu Uyuşmazlık Çözüm Kurulu, Oğulcan Çağlayan’a Çaykur Rizespor ile sözleşmesini usulsüz bir şekilde feshettiği gerekçesiyle 6 maç ceza ve 1.2 milyon euro para cezası vermişti.

Tahkim Kurulu 3 maça indirdi

Galatasaray'ın itirazı sonrasında TFF Tahkim Kurulu 25 yaşındaki futbolcuya UÇK tarafından verilen 6 maçlık cezayı 3'e indirmişti.

Lisansı zorlukla çıkarıldı

Öte yandan Galatasaray ve Çaykur Rizespor arasında devam eden usulsüz transfer davası sebebiyle Türkiye Futbol Federasyonu, Oğulcan Çağlayan’ın lisansını çıkarmamış, sarı kırmızılı futbolcu bu sezon ligin ilk 3 haftasında lisansı çıkmadığı için takımdaki yerini alamamıştı.

72 dakika forma giydi

Sarı kırmızılıların transferinde büyük uğraş verdiği Oğulcan Çağlayan performans olarak ise beklentilerin çok uzağında kaldı. Genç futbolcu ligde sadece 3 maçta toplamda 72 dakika sahada kalabildi. Oğulcan kadroda yer aldığı 4 maçta ise forma şansı bulamadı.

Haberin Devamı

4 Milyon 250 bin TL kazanacak

Galatasaray ile olan sözleşmesi 2024 Haziran ayın sonunda bitecek olan Oğulcan bu sezon sarı kırmızılı takımdan 4 Milyon 250 bin TL sabit ücret kazanacak.

Geçen sezon 20 maçta 4 gol, 1 asist

Milli Takım alt yaş kategorilerinde de forma giyen Oğulcan, Galatasaray'daki ilk sezonunda ise 20 maçta sahaya çıkıp, 4 gol ve 1 asistlik performans sergilemişti.

Takımda kalacak

Öte yandan hakkında devre arasında kiralık olarak gönderileceği iddiaları olan hücum oyuncusunun ikinci yarıda da takımda kalacağı öğrenildi. Teknik direktör Fatih Terim'in Oğulcan'dan vazgeçmediği ve oyuncusunun formayı alabilmesi için şans tanıyacağı ifade edildi. (Ajansspor)

İki kulübü kanlı bıçaklı yapmıştı Karar verildi