Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Lig böyle tescil edilemez dedi TFF'ye aba altından sopa gösterdi

Lig böyle tescil edilemez dedi TFF'ye aba altından sopa gösterdi

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Türkiye Futbol Federasyonu'nun ligden çekilen takımlarla ilgili kararı hakkında konuştu.

Lig böyle tescil edilemez dedi TFF'ye aba altından sopa gösterdi

Gaziantep FK ve Hatayspor'un ligden çekilme kararı sonrası, TFF'nin iki ekiple oynayacak takımlara 3 puan ve 3 gol averajı verilmesi yönünde karar aldı. Beşiktaş ve bazı kulüpler karara itiraz etti ama sonuç değişmedi.

Türkiye Futbol Federasyonu Mehmet Büyükekşi'nin kulüplerin oylamasını değiştirdiğini iddia eden Ahmet Nur Çebi, ligin bu şekilde tescil edilemeyeceğini söyledi.

"LİG BÖYLE TESCİL EDİLEMEZ!"

Ahmet Nur Çebi yaptığı açıklamada "TFF ve TFF Başkanı 'kabadayı' tarzı ile Beşiktaş'a hitap edemez. Geldiği gün elini kürsüye vurmaya kalktı. Durması gereken yeri bilecek. Burası Beşiktaş. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, kulüplerin oylamasını değiştirerek açıkladı. Biz sonuna kadar gideceğiz. Bu ligin bu şekilde tescilini kabul etmiyoruz. Mehmet Büyükekşi, 5 çekimser kulübe baskı yaparak kararlarını değiştirdi. Bu görüşmeden sonra güncel kararı destekleyen kulüp sayısı 6'dan 11'e çıktı. Biz, ligin bu şekilde tescil edilmesini adil ve adaletli bulmuyoruz. İlk başta maçlar oynanmamış kabul edilsin diyen 7 kulüp vardı. Sonra 6'ya düştü bizim gibi düşünenler. Kasımpaşa fikrini değiştirdi. Aksi görüş böylece 7 kişiye çıktı. 5 de çekimser vardı. Şu anki sistem için 5 kulübü arayarak fikir değiştirttiler. Bunu demokratik bulmuyorum. Kulüpler Birliği'nin yazısının değiştirilmiş haliyle federasyon başkanı açıklama yapmıştır. Baskıyla fikir değiştirmeleri, çekimser kararlarını değiştirmeleri hiç hoş olmadı. Tabloyu önlerine aldılar. Kimler etkileniyor diye baktılar. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın olumlu etkileneceğini düşünerek bu kararı verdiler. Cesaretleri varsa bizim istediğimiz kararı versinler, o zaman görürüz. Bu kararın oldu bittiye getirildiğini ve iyi niyetli olmadığını düşünüyoruz. Kulüpler Birliği'nde laf olsun diye konuşulup ardından bu kararın çıkarılmasını art niyetli buluyoruz. Büyükekşi'nin 'Kamuoyunu meşgul etmeyin' ifadesi yakışıksızdır. Senin kamuoyu dediğinin üçte biri zaten Beşiktaşlı. Konuyu kapatın falan diye dikte edemezsiniz. Burası Beşiktaş." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"UEFA'YA GİDECEĞİM!"

Haberin Devamı

Konuyla ilgili Tahkim Kurulu'na değil, UEFA'ya başvuracaklarını söyleyen Ahmet Nur Çebi "TFF'de asla kurullar bağımsız değil. Tahkim'e bu yüzden gitmeyeceğim. Çünkü inanamıyorum. Bu tuzağa düşmeyeceğim. Ama UEFA'ya gideceğim. Hakkımızı arayacağım." açıklamasını yaptı.

Gazete Vatan

" rel="box">Gazete Vatan