Gazete Vatan Logo
Futbol Karadağ Türkiye maçından sonra Hakan Çalhanoğlu'ndan Şenol Güneş'e gönderme!

Karadağ Türkiye maçından sonra Hakan Çalhanoğlu'ndan Şenol Güneş'e gönderme!

Karadağ'ı 2-1'le deviren ve Play-Off'lara katılmaya hak kazanan milli takımda yıldız futbolculardan Orkun Kökçü, Hakan Çalhanoğlu, Kerem Aktürkoğlu ve Abdülkadir Ömür açıklamalarda bulundu.

Karadağ Türkiye maçından sonra Hakan Çalhanoğlu'ndan Şenol Güneş'e gönderme!

A Milli Takımımızın hücum oyuncularından Abdülkadir Ömür, Hakan Çalhanoğlu, Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Köçü 2-1 kazandığımız Karadağ maçının ardından açıklamalarda bulundu.

ABDÜLKADİR ÖMÜR: İYİ OYUNUMUZU DEVAM ETTİRECEĞİZ

Play-off'ları geçeceğimizi söyleyen Abdülkadir Ömür, "Bizim için çok önemliydi. İkide iki yapacağız dedik. Play-offlarda zorlu rakipler var. Biz iyi takımız. Önümüzde bir süre var. İyi oyunumuzu ve serimizi devam ettireceğiz." şeklinde konuştu.

Dünya Kupası'na gitmek istediklerini söyleyen Ömür, "İlk kez milli formayı ilk 11'de giydim. Direkt gitmeyi çok isterdik. Çok basit puan kayıpları yaptık. En iyi şekilde mücadele edip Dünya Kupası'na gitmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Sakatlık dönemiyle ilgili konuşan genç futbolcu, "Özel bir ilgi oldu sakatlıktan sonra bazı şeyler yaşadım ama pes etmedim. Milli formayı giydiğim için mutluyum, huzurluyum. Tek isteğim katkı sağlamak." dedi.

ORKUN KÖKÇÜ: HASAN AĞABEY BOŞSA VUR DEDİ

Stefan Kuntz'un sözlerini anlatan Orkun Kökçü, "Zor bir geceydi. İlk yarı zorluk çektik. Maçın gidişatına iyi tepki verdik. 1-1'i yakaladık. İkinci yarıda hoca bana söyledi. Cebelitarık maçı gibi Hakan Ağabey ile birlikte topu çevirin, gol atmaya çalışın dedi." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Gol anını anlatan Orkun, "Golü düşündüm. Hakan Ağabey 'Boşsa vur' dedi. Pas gelince vurdum gol oldu." ifadelerini kullandı.

Feyenoord'da şut çalıştığını söyleyen başarılı futbolcu, "Feyenoord'da da şutlara çalışıyorum. Elimden geleni yapıyorum. Buraya da katkım olduğu için çok mutluyum." dedi.

Son olarak play-offlar için konuşan Kökçü, "Zor bir rakip çıkacak ama buna hazır olmalıyız. Dünya Kupası'nda da zor rakipler olacak zaten bu yüzden bu bir bahane olamaz." diyerek sözlerini noktaladı.

HAKAN ÇALHANOĞLU: ŞİMDİKİ HOCAMIZLA İYİ HAZIRLANACAĞIZ

Stefan Kuntz'ın takımı iyi hazırladığını söyleyen başarılı futbolcu, "Kamp iyi geçti. Kampta hocamız iyi hazırladı. Zor maç olacağını biliyorduk burada. Cebelitarık maçını farklı kazandığımız için mutluyduk. Bir ağırlık vardı üstümüzde attık. Direkt gitmeyi isterdik ama önümüzde playoff var. Bundan ötürü de mutluyuz. Şimdi herkes kulübüne geri dönecek. İnşallah kazasız belasız milli takıma geri döneriz." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Teknik direktör Kuntz'un kendisini övdüğünü söyleyen Çalhanoğlu, "Hocamız 'Maçın en iyisisin, dışarıdan gelen seslere kulak asma, sen bu takımın en iyi oyuncularından birisin' dedi. Ben de 'Takmıyorum' dedim. Biz bunlara alıştık. Biz her zaman en iyi şekilde takıma katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Öyle bir diyalog geçti. Hocama teşekkür ediyorum. Beni istediğim pozisyonda oynatıyor. Burada çok rahatım. Inter'de oynadığım pozisyon. 6-8 arası bir pozisyon. Gençler halledecek artık önde işleri. Hepsi istekli, arzulu. Biz çok iyi takımız, inşallah önümüzdeki maçlarda da göstereceğiz." dedi.

Hedefin Dünya Kupası olduğunu söyleyen Hakan, "Playofflarda zor maçlar olacak. Uzun bir süre geçecek. Kim gelirse gelsin, iyi hazırlanmamız gerekiyor. Hocamızla iyi analiz edip kazanmaya çıkacağız. Hedefimiz Dünya Kupası!" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Öte yandan maç sonunda Twitter'dan bir paylaşım yapan tecrübeli futbolcu, paylaşımına "İyisiyle kötüsüyle bir grup aşamasını daha bitirdik. Bütün takım arkadaşlarımın ve üzerimizde emeği olan herkesin ayağına sağlık. Biz bir aileyiz ve play-off'lara büyük bir aile olarak gideceğiz. Milletimizi mutlu etmek için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Biz Türkiyeyiz." notunu düştü.

"ŞİMDİKİ HOCAMIZLA İYİ HAZIRLANACAĞIZ"

İşte Hakan Çalhanoğlu'nun basın toplantısındaki sözleri:

"En önemlisi pes etmemek. 1-1'den sonra daha özgüvenli oynadık. İkinci yarıda 2. golü bulmaya çalıştık ve başardık. Ben her zaman kazanmak isterim, buna bakarım. Norveç'in Hollanda'yla oynadığı maçla hiç ilgilenmemiştik. Biz sadece kendi oyunumuza baktık. Kazandığımız ve playoffa katıldığımız için çok mutluyuz.

İnşallah Dünya Kupası rüyamız gerçek olur. Rakipleri biliyoruz. Zor maçlar olacak. Ne olursa olsun, bu süreçte kendi kulüplerimizde performans sergileyeceğiz. Mart ayında hocamızla beraber analiz edeceğiz. Kimle oynarsak oynayalım kendi oyunumuza bakmalıyız. Buradaki kamplarda bunu iyi uyguladık. Hoca her maça iyi hazırladı. Rakipler güçlü biliyoruz ama şimdiki hocamızla iyi analiz edip iyi oynayacağız.

Haberin Devamı

Avrupa Şampiyonası'na iyi başlamak önemliydi, başaramadık. İtalya çok güçlü, diğer takımlar da çok güçlü. İskoçya, Galler, Portekiz gibi takımlar playoffta. 10 gün içerisinde belli olacak, 26'sında. O zamana kadar zaman var. Bugünün tadını çıkaracağız. Gelen rakibe göre bir değerlendirme yaparız."

KEREM AKTÜRKOĞLU: ÇABUK REAKSİYON VERDİK

Dünya Kupası'na gideceğimizi söyleyen genç futbolcu, "Golü yedik ilk dakikalarda. İstediğimiz, beklediğimiz gibi değildi o. Çabuk reaksiyon verdik. İkide iki yapmak istiyorduk, yaptık. Dünya Kupası'na playofflardan gideceğiz. Seri başı değiliz, güçlü rakipler var ama Dünya Kupası'na gitmek istiyorsak onlardan birini elememiz gerekiyor. Kötü günleri bıraktık. İnşallah ilerleyen günlerde playofflardan Dünya Kupası'na gideceğiz." dedi.

Gol pozisyonunu anlatan Aktürkoğlu, "Gol pozisyonunda arkadan gelen kalçama vurdu, 5-10 dakika ağrıdı ama geçti. Gayet güzeldi bugün her şey." ifadelerini kullandı.