Gazete Vatan Logo
Futbol Barça zirveyi sağlama aldı

Barça zirveyi sağlama aldı

La Liga'da Barcelona, zirve mücadelesi verdiği Atletico Madrid'i Camp Nou'da 2-1 mağlup etti.

Barça zirveyi sağlama aldı

İspanya La Liga’nın 22. haftasında Barcelona ile Atletico Madrid, zirve için önemli bir karşılaşmada 3 puan için kozlarını paylaştı.

Camp Nou’da dolu tribünler önünde oynanan mücadeleyi Barcelona 2-1 kazanarak bir maçı eksik olduğu hafta Atletico’ya 3 puan fark atarak liderliğini korudu.

Arda Turan’ın yedek başladığı mücadelede Koke 10. dakikada Atletico Madrid’in 1-0 öne geçirdi. Sert başlayan maçta Barcelona yıldızlarıyla 8 dakikada öne geçti. 30. dakikada Messi, Alba’nın pasında golünü atarak 1-1’lik beraberliği getirdi. Dakikalar 38’i gösterdiğinde bu kez bir diğer bek Alves, Suarez’e asist yaptı. Uruguaylı yıldız Barcelona’yı 2-1 öne geçirdi.

İlk yarının son dakikasında Filipe Luis, Messi’ye yaptığı sert hareketle kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Brezilyalı oyuncunun yaptığı hareket sonrasında Luis Enrique büyük tepki gösterdi.

Atletico Madrid’de 24. dakikada sarı kart gören Godin, 65. dakikada yaptığı faulden sonra ikinci sarı kartını görerek takımını 9 kişi bıraktı.

Geride kalan dakikalarda Barcelona farkı arttıramadı, Atletico Madrid ise beraberlik golünü bulamadı.
Bu sonuçla Barcelona bir maçı eksik olmasına rağmen 51 puanla haftayı lider tamamladı. Atletico Madrid ise 48 puanda kalarak haftayı 2. sırada kapattı.

Haberin Devamı