Gazete Vatan Logo
Futbol Ahmed Barusso kimdir?

Ahmed Barusso kimdir?

Galatasaray başkanvekili Adnan Polat'ın anlaştıklarını açıkladığı Ganalı Ahmed Barusso'yu yakından tanımanız için...



Ahmed Apimah Barusso, 26 Aralık 1984’te Accra’da doğdu.

Arkadaşlarının Ciro diye çağırdığı defansif orta saha oyuncusu, daha güçlü bir Essien ve daha fiziksel bir Muntari olarak tasfir ediliyor. 1.84 boyundaki Ganalı Barusso, kariyerine Accra’daki FC Nania’da başladı.

Gana futbolunu efsane isimlerinden Abedi Pele’nin tavsiyesiyle İtalya’nın amatör kulüplerinden Manfredonia’ya transfer oldu.

O sezon Serie D’de olan takımıyla 18 maça çıktı ve tek gol kaydetti. Bir sonraki sene takımı SerieC2’deyken 19 maçta görev aldı ve 3 gol attı. 2006/2006 sezonunda Serie C1’de ise 24 maçta 5 gol kaydetti. Maalesef takımı Serie B’ye çıkamadı ve o da Rimini’ye tansfer oldu. 8 maç oynadıktan sonra basının ilgisini çekti. Juventus ve Bologna maçlarında maçın yıldızı seçildi. Uzaktan attığı goller dikkat çekiciydi. İnanılmaz performansıyla aralarında Fiorentina, Arsenal, Beşiktaş ve İnter gibi bir çok takımın transfer listesine girdi.

Ancak 28 Ekim 2006’da, 2006/2007 sezonunun 9.haftasında Crotone ike Rimini arasında oynanan karşılaşmada, Crotone’li Alfredo Cardinale, Barusso’nun ayağını kırdı. Oyuncu ameliyat oldu ve sezon sonuna kadar forma giyemedi.

Barusso 5 Temmuz 2007’de Roma ile anlaştı ve ilk maçını 7 Ekim’de Parma deplasmanında oynadı.

Milli takım kariyeri

Barusso, 2004 Yaz Olimpiyatlarına katılmayı hedefleyen Gana Olimpik Milli takımının oyuncularından biriydi. O zamanlar defansın ortasında oynuyordu. Ne var ki yeni teknik direktör Mariano Baretto'nun gelişinden sonra Bu takımda yer bulamayan Barusso, İtalya’daki kariyerine odaklandı.

A milli takım formasını ilk kez 6 Temmuz 2003’te Ruanda karşısında giydi ancak İtalya’nın alt liglerinde forma giydiği için daha sonraları pek tercih edilmedi.

Kasım 2004’te Londra’da oynanacak olan Avustralya maçının kadrosuna çağrılsa da, ayağı kırıldığı için maçta yer alamadı. Ancak o günden bu yana Michael Essien’le birlikte Gana orta sahasının değişmez oyuncularından biri oldu.

Milli takımdaki ilk golünü ise 8 Eylül 2007’de Fas’a attı.

Goal.com

Haberin Devamı