Gazete Vatan Logo
Galatasaray 110 yıllık rekabet, 19 yıllık esaret

110 yıllık rekabet, 19 yıllık esaret

17 Ocak 1909’daki özel maçta Papazın Çayırı’nda Galatasaray’ın 2-0 galibiyetiyle başlayan ezeli rekabette 387. kapışma bugün...

110 yıllık rekabet, 19 yıllık esaret

Sarı-kırmızılı ekip için zorlu karşılaşma altın değerinde... Sahadan 3 puanla ayrılabilirse Kadıköy’deki 19 yıllık galibiyet hasretine son verecek. Ayrıca lider Başakşehir ile arasındaki farkı 3’e düşürecek.

Süper Lig'de kalpler bugün Ülker Stadı'nda atacak. Galatasaray, saat 19.00'da başlayacak maçta Fenerbahçe'ye konuk olacak. Yeni Malatya'yı farklı geçerek moral bulan sarı-kırmızılı ekip, derbiden de galibiyetle ayrılırsa bir taşta iki kuş vuracak. Lider Başakşehir ile arasındaki puan farkı 3'e düşürecek ve şampiyonluk için iddialı hale gelecek. Daha da önemlisi Galatasaray'ın 19 yıllık Kadıköy hasreti sona erecek... Cimbom, Fenerbahçe karşısında son galibiyetini 1999'da elde etti.

SAKATLAR İYİLEŞTİ

Yardımcıları ve oyuncularıyla Florya'ya kapanan ve rakibi analiz eden Fatih Terim, bugünkü karşılaşmanın diğer maçlardan farklı olduğunu belirterek, "Kadıköy'de artık kazanmanın zamanı geldi. Tarihe geçme fırsatınız var. Bunu kaçırmayın" dedi. Galatasaray'da kart cezalısı olan stoperler Marcao ve Luyindama derbide forma giyemeyecek. Buna karşılık Donk-Semih ikilisi defansın ortasında görev yapacak. Sakatlığı geçen Nagatomo ve Mitroglou da kulübede olacak.

Haberin Devamı

TERİM'DEN DİAGNE'YE: DROGBA VE SNEİJDER'İ ÖRNEK AL

Fatih Terim, yaşadığı mental sıkıntıyı tam olarak atlatamayan Diagne'ye derbi öncesi özel ilgi gösterdi. Çalıştığı dünyaca ünlü oyuncular Drogba, Sneijder, Rui Costa'yı örnek gösteren tecrübeli hoca, Diagne'ye "Yapman gereken kulaklarını tıkayıp. İşine bakmak. Derbide G.Saray'ın efsane isimleri arasına girebilirsin" dedi.

YEMEK ISMARLAYACAK

Derbiye moralli hazırlanan Galatasaray'da bombayı patlatan isim Diagne oldu. Fenerbahçe'nin lig maçlarının izlendiği video analiz toplantısında Senegalli golcü, "Fenerbahçe'yi yenersek, yemekler benden" diye konuştu. Bu açıklama alkışlarla karşılık bulurken, bazı futbolcular ise 'Diagne' tezahüratı yaptı.

FLORYA'DA BÜYÜK GÜN

Florya'da kampa giren futbolcuları, bugün Galatasaraylı taraftarlar Kadıköy'e uğurlayacak. Futbolculara tezahüratlarla moral verilecek. lTesislerde coşkulu ve renkli anların yaşanması bekleniyor. Ayrıca başkan Mustafa Cengiz ve yönetim kurulu üyeleri de toplu olarak Ülker Stadı'na geçecek.

Haberin Devamı

G.SARAY'DAN CAN BARTU PANKARTI

Galatasaray bugünkü derbiye hayatına kaybeden Fenerbahçe'nin efsanevi isimlerinden Can Bartu için hazırlanan özel bir pankart çıkacak. Gelen bilgilere göre Abdurrahm Albayrak'ın özel olarak üzerinde durduğu pankart için, "Fair-play her zaman önceliğimiz olmalı" ifadelerini kullandığı bildirildi.

3 GERÇEK G.SARAYLI

Galatasaray'ın kadrosunda "parçalı" forma ile F.Bahçe'ye gol atan 3 isim bulunuyor: Selçuk, Donk ve Linnes. Bu 3 isimden Donk ve Linnes bugün de ilk 11'de olacak. Ayrıca Diagne ile oynamaları halinde Emre ve Mitroglou da ilk kez Fenerbahçe derbisi heyecanı yaşayacak..

ONYEKURU'YA ÖZEL GÖREV

Galatasaray'ın son haftalarda en çok eleştirilen oyuncularından birisi olan Henry Onyekuru derbinin kilit ismi olacak. Nijeryalı oyuncuya, bireysel oynamasını yasaklayan ve Mbaye Diagne'ye top taşımasını isteyen Fatih Terim, gol bulamamaları halinde ise forvet hattında bir joker gibi görev yapmasını öğütledi.

Haberin Devamı

MAÇ ÖNCESİ BİLİNMESİ GEREKEN RAKAMLAR

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan son 3 Süper Lig maçı berabere sonuçlandı.

Feghouli (6 gol, 4 asist), Galatasaray'ın ligin ikinci yarısında deplasmanda attığı 10 golün beşine imzasını attı.

Süper Lig'de 13 maçtır yenilmeyen Galatasaray (9G 4B), Başakşehir ile birlikte ligde devam eden en uzun yenilmezlik serisine sahip iki takımdan biri.

Fenerbahçe'nin Kadıköy'de Galatasaray'a attığı son 15 golün 14'ü yabancı oyunculardan geldi. Galatasaray'ın ise kaydettiği son 25 lig golünün 20'si yerli oyunculardan geldi.

Fatih Terim, Galatasaray'ın başında Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor'a karşı oynadığı son 26 lig maçının 22'sinde yenilmedi (12G 10B).

Son 50 derbinin 46'sında ilk golü atan yenilmedi..

TERİM: 4-0 BİLE ÖNE GEÇSEK MAÇI BIRAKMAYIN

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, oyuncularını derbiye Fenerbahçe'nin maçlardan hazırladığı analizleri izlettirerek hazırladı. Tecrübeli teknik adam, özellikle de 2-0'dan 2-2'ye gelen Türk Telekom'daki karşılaşma üzerinde durdu ve "2-0 değil 4-0 bile öne geçsek maçı bırakmayın" dedi.

Haberin Devamı

F.BAHÇE'Yİ 3'LÜ PRESLE BOĞACAK

Terim'e göre Fenerbahçe derbisinin kilidini 'doğru pres' çözecek. İdmanlarda sürekli olarak 3'lü pres üzerinde çalışan Terim, kanatlara pas bağlantısını kesmenin hayati önem taşıdığını oyuncularına anlattı. Moses, Dirar ve Soldado'nun kontrol edilmesini istedi.

DÜNYADA TEK!

Galatasaray, Şükrü Saracoğlu'nda ezeli rakibi Fenerbahçe'yi en son 1999 tarihinde yenebildi. 2000'li yıllarda rakibiyle sahasında oynadığı 19 lig maçında 14 yenilgi alan Galatasaray, 5 kez de beraberlik çıkardı. Böylece Fenerbahçe, rakibine karşı yüzde 73.6 galibiyet yüzdesi yakaladı.

Dünyanın önde gelen derbi maçları arasında iç sahada yakalanan en büyük galibiyet yüzdesinin de sahibi oldu. Diğer yüzdesi yüksek derbi galibiyetleri Manchester United-Liverpool (yüzde 63), Celtic- Rangers (yüzde 62) şeklinde sıralanıyor. Cimbom artık bu ezici üstünlüğe son vermek istiyor..

3 FUTBOLCU SINIRDA

Galatasaray'da derbi öncesinde 3 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Onyekuru, Linnes ve Emre sarı kart görmeleri durumunda Kayseri maçında forma giyemeyecek.

TUKİ, CİMBOM'U SEÇTİ

Darıca'da bulunan Botanik Parkın sevimli üyelerinden olan 99 yaşındaki Türkiye'nin en yaşlı kaplumbağası Tuki, bugünkü derbisi öncesinde tahminde bulundu. İki takımın renklerine boyalı meyve ve sebzelerle tahminde bulunması beklenilen Tuki, uzun süre bekledikten sonra tercihini Galatasaray'dan yana kullandı.