Gazete Vatan Logo
Galatasaray Galatasaray, Lucas Torreira ve Dries Mertens transferlerini resmen açıkladı

Galatasaray, Lucas Torreira ve Dries Mertens transferlerini resmen açıkladı

Galatasaray, Premier Lig ekiplerinden Arsenal'den kadrosuna kattığı Lucas Torreira'nın maliyetini duyurdu. Uruguaylı orta saha oyuncusu için Arsenal'e 6 milyon Euro bonservis bedeli ödenecek. 4 sezon anlaşmaya varılan Torreira ise yıllık 2 milyon 750 bin Euro kazanacak.

Galatasaray, Lucas Torreira ve Dries Mertens transferlerini resmen açıkladı

Dries Mertens ve Lucas Torreira'yı görkemli bir şekilde İstanbul'a getiren Galatasaray, her iki oyuncuyla da resmi sözleşme imzalandığını açıkladı.
Transfer bombalarını ardı ardına patlatarak Uruguaylı orta saha oyuncusu Lucas Torreira ve Belçikalı golcü Dries Mertens'i İstanbul'a getiren sarı kırmızılılar transferleri resmiyete kavuşturdu.

Sarı kırmızılılar, Lucas Torreira ile 4 yıl, Dries Mertens ile 1+1 yıllık anlaşma imzalandığını KAP'a bildirdi.

TRANSFERİN MALİYETİ AÇIKLANDI

Sarı kırmızılılardan Torreira için KAP'a yapılan açıklamada, "Profesyonel futbolcu Lucas Sebastian Torreira Di Pascua ve kulübü The Arsenal Football Club PLC ile oyuncunun transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, futbolcunun eski kulübüne 6.000.000 Euro tutarında transfer bedeli ödenecektir. Futbolcunun kendisiyle de 2022-2023 Futbol sezonundan başlamak üzere 4 sezon için anlaşmaya varılmıştır. Buna göre her bir futbol sezonu için futbolcuya net 2.750.000 Euro sezonluk ücret ödenecektir" denildi.

1+1 YILLIK SÖZLEŞME

Haberin Devamı

Mertens transferini de KAP'a bildiren sarı kırmızılılar, "Profesyonel futbolcu Dries Mertens ile 1+1 sezon opsiyonlu olmak üzere transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, futbolcuya 2022-2023 sezonundan net 2.900.000 Euro sezonluk ücret ile 1.100.000 Euro net imza ücreti ödenecektir." ifadeleri kullanıldı.

"ŞAMPİYONLUK HEDEFLİYORUZ"

Transferiyle ilgili konuşan Torreira, "Merhaba Galatasaray" diye sözlerine başlarken "Çok önemli bir an. Çok keyifli. Şu anda hislerim çok iyi. Çok büyük kulübün parçası olup, kariyerimde çok önemli bir yer etmesini istiyorum. Bu kararı almamda beni çok etkilediler. Bu kulüp gerçekten çok büyük bir kulüp. Büyük hedeflerin ilk adımı bu sezon şampiyonluk hedefi. İlk adımımızı bu şekilde atacağız"

"KULÜBÜN BENİ AİLEDEN BİRİ GİBİ GÖRMESİ HOŞUMA GİDİYOR"

Merhaba Galatasaray diyerek başladığı sohbette Mertens ise, "İnanılmaz. Dün maçı izledim. Sanki maçın içinde gibiydim. Gomis Aslan yürüyüşünü yaptığında kendimi tutamıyordum. Kulübün beni aileden biri gibi görmesi hoşuma gidiyor. Eski kulübümde böyleydi. Onun için buradayım" diye konuştu.

Haberin Devamı