Gazete Vatan Logo

Doktorlar grevde mi 18 Şubat, neden grevde? Bugün hastanelerde grev mi var, 17-18 Şubat iş bırakma eyleminde aile hekimleri çalışıyor mu?

18 Şubat hastanelerde grev mi var, doktorlar bugün grevde mi? Türkiye’de Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’nin geri çekilmesini talep eden sağlık çalışanları, 17-18 Şubat’ta iş bırakma eylemi yapıyor. Taleplerin karşılanmaması halinde Mart'ta da eylem düzenlenecek.

Doktorlar grevde mi 18 Şubat, neden grevde? Bugün hastanelerde grev mi var, 17-18 Şubat iş bırakma eyleminde aile hekimleri çalışıyor mu?

Doktorlar neden grevde, bugün aile hekimleri çalışıyor mu? sorusuna yanıt aranıyor. Türkiye'de sağlık çalışanları, Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’nin geri çekilmesi, özlük haklarında iyileştirme ve aile sağlığı merkezi gider ödeneklerinin artırılması talebiyle 17-18 Şubat’ta iş bırakma eylemi yapıyor.

DOKTORLAR GREVDE Mİ, DOKTORLAR NEDEN GREVDE?

Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Derya Uğur, eyleme ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, 30.06.2021 tarihli Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’nde aile hekimliğinde görev alan sağlık çalışanlarının aleyhine düzenlemeler bulunduğunu; bu yönetmelikle “çalışma şartlarının ağırlaştırılmasının yanı sıra, fesih işlemlerinin kolaylaştırıldığını, iş yükünün artmasına rağmen ödemelerin azalarak, iş güvencesinin ortadan kalktığını” ifade etti.

Açıklamada, söz konusu yönetmeliğin bir “cezalandırma yönetmeliği” görünümünde olduğu belirtilerek, Genel Sağlık-İş’in tüm sağlık emekçileri adına talepleri şöyle sıralandı:

- Sağlıkta şiddeti azaltabilecek nitelikte etkin ve caydırıcı bir “Sağlıkta Şiddet Yasası.”

Haberin Devamı

- 06.2021 tarih ve 31527 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’nin, nam-ı diğer “ceza yönetmeliğinin” geri çekilmesi ya da yönetmeliğin, sağlık çalışanlarının çalışma koşullarını iyileştirecek, işyeri barışı getirecek şekilde revize edilmesi.

- Tüm sağlık emekçileri için fedakarlığın karşılığı olan bir ödeme ve rahat bir emeklilik.

- Aile Sağlığı Merkezi Gider Ödemelerinin yeniden değerlendirilerek, ekonomik koşullar doğrultusunda artırılması.

HASTANELER BUGÜN (18 ŞUBAT) AÇIK MI?

Söz konusu taleplerle ilgili farkındalık yaratabilmek ve taleplerin karşılık bulabilmesi, sağlık emekçilerinin öneminin bir kez daha anlaşılabilmesi için 17-18 Şubat 2022 tarihlerinde ülke genelinde iş bırakma eylemi yapılacağı belirtildi. Bu iki gün boyunca eylemlerin; acil hastalar, diyaliz hastaları, gebeler, kanser hastaları, yoğun bakım hastalarının bakımını aksatmayacak; diğer hastalara da nöbet düzeninde sağlık hizmeti verilecek şekilde gerçekleştirileceği duyuruldu.

Haberin Devamı