Gazete Vatan Logo

Çam pekmezi faydaları nelerdir? Çam pekmezi ne kadar tüketilmelidir?

Kozalak şurubu olarak bilinen çam pekmezi bağışıklık sistemini güçlendirmesiyle son dönemde çokça tercih edilen takviyelerden biri. Sadece bağışıklık değil, vücutta sigaranın etkilerini azaltması, sinir sistemine ve kabızlığa iyi gelmesi gibi pek çok faydalarını söylemek de mümkün. Peki, Çam pekmezi faydaları nelerdir? Çam pekmezi ne kadar tüketilmelidir? İşte çam pekmezi ile ilgili bilmeniz gerekenler…

Çam pekmezi faydaları nelerdir? Çam pekmezi ne kadar tüketilmelidir?

Çam pekmezi aynı zamanda kozalak şurubu olarak da bilinir. Özellikle son dönemlerde faydaları ile beraber pek çok kişinin ilgisini çektiğini söylemek mümkün. Tamamen doğal bir yapıya sahip olmasının yanı sıra, birçok sağlıklı mineral kaynağı barındırmaktadır. Böylece gün içerisinde düzenli bir şekilde 7'den 70'e herkesin tüketebileceği bir kaynak olarak öne çıkıyor. Onu bu denli popüler yapan faydaları ile beraber insan sağlığı açısından önemli bir yer taşıdığını söylemek mümkün. Tabii her besin kaynağında olduğu gibi çam pekmezinin de ne kadar tüketilmesi gerektiğini öğrenmek önemli bir yer taşır.

ÇAM PEKMEZİ FAYDALARI NELERDİR?

İçinde barındırdığı zengin besin kaynağı ile çam pekmezi günümüzün en önemli doğal kaynaklar içerisinde geliyor. Faydaları eşliğinde değişik yaş gruplarına bağlı olarak pek çok kişi tüketebilir.

- Enfeksiyona karşı savaşır.

- Bağışıklık sistemini güçlendirir ve direnç gösterir.

- Oldukça iyi bir balgam söktürücüdür.

- İç ve dış iltihaplanmalara karşı hafifletici

- İdrar söktürücü etkisi vardır ve şişlik gidericidir.

Haberin Devamı

- Kan damarlarını güçlendirmesi ile beraber kanı temizler.

- Sinir sistemini yatıştırır ve stresle baş etme imkanı verir.

- Sigaranın etkilerini önemli oranda azaltır.

- Üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı etkilidir.

- Nefes darlığı ve astım ve bronşit gibi rahatsızlıkları hafifletir.

- Kabızlığı önler.

- Bağırsaklardaki mikrop enfeksiyona karşı etkilidir.

Görüldüğü gibi yukarıda verilen maddeler dahilinde oldukça fazla sayıda faydası bulunduğunu söylemek mümkün. Bu sebepten dolayı belirli miktarlar halinde gün içerisinde tüketim gerçekleştirilebilir. Birçok farklı hastalık ile beraber hem psikolojik hem de fizyolojik olarak önemli etkilere sahiptir.

ÇAM PEKMEZİ NE KADAR TÜKETİLMELİDİR?

Sağlıklı bir yetişkin bireyler için çam pekmezi günde bir yemek kaşığı yeterlidir. Ancak yaşlılar ile beraber çocuklar için bu miktarı biraz daha aşağısına inmek gerekir. Aynı zamanda hastalık durumuna bağlı olarak çay kaşığı ya da 1 tatlı kaşığı kadar günde tüketmek de yeterlidir. Eğer bu gibi miktarların üzerinde çıkılır ise çam Pekmezi yarardan çok birtakım zararlar ortaya çıkarabilir. O yüzden zarara uğramamak için mutlaka gün içerisinde dengeli bir şekilde tüketmenin önemli olduğunu söylemek mümkün.

Haberin Devamı

ÇAM PEKMEZİNİN YARARLARI

Özellikle söz konusu sağlık olduğu zaman düzenli olarak çam pekmezi tüketmek önemli bir yer taşır. Bu konuda farklı yaş grupları ve hastalığa bağlı olarak değişik faydalar sunduğunu söylemek gerekir. Özellikle bağışıklık sistemini güçlendirmesi ile birçok dış zararlıya karşı koruma sunar. Aynı zamanda nefes darlığı, kabızlık, böbrekler için yine oldukça etkilidir. Genel olarak meydana gelebilecek üst solunum yolu hastalıklarına karşı etkili bir besin kaynağıdır.

ÇAM PEKMEZİNİN ZARARLARI VAR MI?

Çam pekmezi genelde bir zararı olmayan önemli besin kaynakları içerisinde gelir. Fakat ciddi anlamda aşırı oranda tüketmek zarar yaratabilir. Özellikle kronik hastalıkları bulunan, alerjisi olan, hamile olan ve düzenli ilaç kullanan kişiler mutlaka tüketmeden önce doktora başvurmalıdır.

Haberin Devamı