Gazete Vatan Logo

Sabancı Ailesi'nin acı günü! Şevket Sabancı hayatını kaybetti...

Sabancı Holding'in ikinci kuşak temsilcisi ve Esas Holding'in kurucusu Şevket Sabancı 85 yaşında vefat etti. Sabancı'nın cenazesi cuma günü ikindi namazını müteakip Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nden kaldırılacak ve Karacaahmet Mezarlığı’ndaki aile kabristanına defnedilecek.

Sabancı Ailesi'nin acı günü! Şevket Sabancı hayatını kaybetti...

Esas Holding kurucusu ve Sabancı Holding'in ikinci kuşak temsilcisi Şevket Sabancı hayatını kaybetti.Esas Holding kurucusu ve Sabancı Holding'in ikinci kuşak temsilcisi Şevket Sabancı'nın, hastanede bir süredir tedavi altında olduğu açıklandı.

ESAS HOLDİNG'TEN AÇIKLAMA YAPILDI

Esas Holding’ten yapılan açıklamada şöyle denildi: "Esas Holding’in kurucusu değerli büyüğümüz ve Türk sanayiinin duayenlerinden Şevket Sabancı’yı kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içindeyiz. Başımız sağolsun. Cenazesi 23 Temmuz 2021 Cuma günü ikindi namazını müteakip Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nden kaldırılacak ve Karacaahmet Mezarlığı’ndaki aile kabristanına defnedilecektir.

1936 Kayseri doğumlu olan Şevket Sabancı yüksek tahsilini İngiltere'de Manchester University'de tekstil mühendisi olarak tamamladı. Tekstil şirketlerinde çeşitli üst düzey görevler aldıktan sonra, 1980 yılından itibaren Sabancı Topluluğu'nu yurt dışında temsil etti. Sabancı Vakfı ve Sabancı Holding kurucuları arasında yer alan Şevket Sabancı, Sabancı Holding yönetim kurulu başkan vekilliği yaptı. 2000 yılında Esas Holding'i kurdu. Şevket Sabancı, Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini 1 Ocak 2020'de oğlu Ali Sabancı'ya devretmişti.

Haberin Devamı

Güler Sabancı, Şevket Sabancı'nın vefatına ilişkin taziye mesajı yayımladı
Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Esas Holding'in kurucusu Şevket Sabancı'nın vefatına ilişkin yazılı açıklamada bulundu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Sabancı Ailesi’nin kıymetli büyüklerinden, Holdingimizin kurucu kardeşlerinden, değerli amcam Şevket Sabancı’yı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Kendisini her zaman Türk sanayisine kazandırdıklarıyla, kültür ve eğitim alanındaki önemli çalışmalarıyla hatırlayacağız. Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve tüm sevenlerine baş sağlığı dileriz. Mekanı cennet olsun."
AK Parti'li Çelik'ten Şevket Sabancı için başsağlığı mesajı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Sabancı Holding'in ikinci kuşak temsilcisi ve Esas Holding'in kurucusu Şevket Sabancı için başsağlığı mesajı yayımladı. Çelik, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Şevket Sabancı'nın vefatından büyük üzüntü duyduk. Değerli bir iş insanıydı. Allah rahmet eylesin. Ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı