Gazete Vatan Logo

PYD, göç eden Kürtlerin mallarına el koyacak

PYD, göç eden Kürtlerin mallarına el koyacak

PYD, göç eden Kürtlerin mallarına el koyacak

PKK'nın Suriye kolu PYD, ülkenin kuzeyindeki Kürtlerin Avrupa'ya göç etmemesi için genelge yayınladı. Kendisi dışında hiçbir Kürt partisi ya da gurubunu bölgede istemeyen ve bunları süren PYD halkın göçetmesini ise istemiyor. Halka göç etmemesi için baskı kuran grup, gidenlerin malvarlıklarına bedelsiz olarak el konulacağını açıkladı.

Suriye'den son zamanlarda çok sayıda kişinim Avrupa ülkelerine gitmesi PKK'nın Suriye kolu PYD'yi endişelendirdi. Bölgenin demografik yapısının değişmesinden endişe eden PYD, kontrolü altında tuttuğu bölgeyi terk edenlerin malvarlıklarına bedelsiz el konulacağını bildirdi.

Kürtlerin yoğun yaşadığı Suriye'nin kuzeyindeki bölgeden göç edenler Türkiye'ye ve Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'ne gidiyor. Birleşmiş Milletler rakamlarına göre 250 bin Kürt, Kuzey Irak'a sığınmış durumda. Türkiye'ye gelenler ise buradan Avrupa'ya geçmenin yollarını arıyor.

Öte yandan PYD'nin göç edenlerin mal varlıklarına el konulacağını açıklamasına yönelik tepkiler artıyor. Bölge medyasında bu konuda çeşitli tartışmalar yapılıyor. Bazı Kürt gazeteciler bu uygulamanın gasp olduğunu düşünürken bazıları ise el konulacak malların halkın hizmetinde kullanılacağını ve IŞİD'in eline geçmesinin engelleneceğini savunuyor.

Haberin Devamı