Orgazm taklidi yapan kadınlar artıyor

Harry Sally ile Tanışınca filminde Meg Ryan’ın yaptığı orgazm taklidi hafızalarda unutulmaz bir yer edinmişti. Son yıllarda orgazm taklidi yapan kadınlarda büyük bir artış var. Pek çok kadın eşiyle orgazm olamasa da taklit yaparak cinselliği tamamlıyor. Dikkat bu bir alışkanlığa dönüşebilir.

Kadın orgazmı biyolojik, duygusal ve psikolojik faktörlerin yönetiminde. Hormonsal durum, cinsel bölge damarlarının-sinirlerinin fonksiyonu, eşle olan cinsel iletişim, cinsel inanışlar, eski cinsel deneyimler, ilişki kalitesi, stres gibi pek çok faktör orgazmı etkiliyor. Bazı kadınlar cinsellikte rahat orgazm olsa da birçok kadın için orgazm olmak o kadar da kolay değil. Hatta cinsel birleşme esnasında spontan-kendiliğinden orgazm yaşayan kadınların yüzdesi yüzde 20-30. Kadınların yüzde 80’inde orgazm için farklı teknikler, önsevişme ve cinsel birleşmede değişik uyarılar gerekiyor.
Zihinsel olarak iyi bir konsantrasyon, cinsel bölgede yoğun bir uyarılma şart. Uzun ve kaliteli bir ön hazırlık dönemi, cinsel birleşme süresinin yeterliliği de önemli konular. Bu noktada eşin cinsel fonksiyonları da devreye giriyor. Eşinde sertleşme zorluğu veya erken boşalma olan kadınlarda orgazm güçleşiyor. Bu kadar değişik faktörü gözettiğimizde orgazm kadınlar için ulaşılması zor bir hedef olabiliyor. Orgazm olamayan kadınlar orgazm taklidine başlayabiliyor. Taklit de olsa orgazm sayesinde cinselliği olumlu bitirdiklerini düşünüyorlar. Böylece cinsel ilişki sonrası eşteki stresin azaldığını, ilişkilerindeki kalitenin yükseldiğine inanıyorlar. Bazen keyifli olmayan bir cinselliğin bir an önce tamamlanması için de taklit yapılabiliyor.
Ancak orgazm taklidi zamanla alışkanlık haline gelebiliyor.
Taklit bir süre sonra alışkanlığa dönüşüyor
Orgazm taklidi yapan kadınlar bir süre sonra bunu bir alışkanlık haline getirebiliyor.
Sonuçta her kadında orgazm getiren uyarıların şekli, süresi ve yoğunluğu farklılık gösteriyor. Partnerleriyle cinsel iletişim kapılarını kapayan ve kendileri için uyarıcı dokunuşları açıklamayan kadınlar cinselliği olduğu gibi kabul ediyor.
Uyarıcı olmamasına rağmen rutini bozmamak adına cinselliği devam ettiriyor ve orgazm taklidini her seferinde tekrarlıyorlar. Ancak bir noktada orgazm olamamak cinsel isteği düşürmeye ve cinsel soğukluk yaratmaya başlıyor. Eşleri onların orgazm olduğunu düşündüğünden, taklit yapıldığını açıklamak veya gerçekte orgazm getiren davranışları itiraf etmek güç olabiliyor.
Orgazm taklidi yapan bir çok kadının cinsel isteksizlik şikayeti ile kliniğe başvurduğunu görüyoruz.
Partnerinizi yönlendirin
Cinsellik doğal bir içgüdü olsa da pek çok cinsel davranış sonradan öğreniliyor. Ancak kadın vücudunda meydana gelen günlük hormonsal değişimler, günlük stresler, fiziksel performans seviyesi, eşle olan cinsel iletişimin kalitesi gibi nedenlerle orgazma ulaşma hızı günden güne değişebiliyor.
Cinsellikte hoşlanılan davranışlar da zaman içinde farklılık gösterebiliyor. Dolayısıyla partnerinizin sizin vücudunuzu tanıdığını, size keyif veren davranışları bildiğini, sizin için en doğru uyarılma yollarını uyguladığını varsaymayın. Partnerinizle iletişimi koparmadan sizin için en doğru orgazmik uyarıların ne olduğunu birlikte keşfetmelisiniz.
Orgazm olduğunuzu nasıl anlarsınız?
- Orgazm cinsel uyarılma ve zevkin devam ederek bir doruğa ulaşmasıdır.
- Cinsel bölgeye giden kan akışı artar. Cinsel bölgede hafif bir şişkinlik ve kızarıklık oluşabilir.
- Klitoris kanla dolar ve hacim olarak büyür.
- Vücutta, cinsel bölgede, kasıklarda kasılmalar oluşur.
- Nefes alış verişleri hızlanır
- Kan basıncı yükselir
- Ateş basması veya ciltte hafif kızarmalar görülebilir
- Çoğu kadında orgazm sonrası fiziksel ve psikolojik bir rahatlama ile tatmin hissi oluşur.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR