Gazete Vatan Logo

PKK askerlere ateş açtı

AĞRI'nın Diyadin İlçesi'nin Yukarı Tütek Köyünde bugün yapılacak ağaç dikme etkinliği için bölgede güvenlik önlemi alan askerlere, PKK'lı teröristler tarafından ateş açıldı. Çıkan çatışmada ölen ve yaralanan olup olmadığı bilinmiyor.

Ağrı'nın Diyadin İlçesi'nin Yukarı Tütek Köyünde bugün yapılacak ağaç dikme etkinliği için bölgede güvenlik önlemi alan askerlere, PKK'lılar tarafından ateş açıldı. Uzun namlulu silahlarla açılan ilk ateşte 4 asker yaralandı. Ağrı'da bugün yaşanan çatışmayla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'ndan açıklama yapıldı. Açıklamada, 5 teröristin öldürüldüğü, 1 teröristin ise yaralı ele geçirildiği bildirilirken, 4 askerin yaralandığı kaydedildi

GENELKURMAY: 5 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ, 1 TERÖRİST ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ

Ağrı'da bugün yaşanan çatışmayla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'ndan açıklama yapıldı. Açıklamada, 5 teröristin öldürüldüğü, 1 teröristin ise yaralı ele geçirildiği bildirilirken, 4 askerin yaralandığı kaydedildi. Açıklama şöyle:

"Ağrı ili Diyadin ilçesi Yukarıtütek köyü bölgesinde Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerle gün boyu devam eden silahlı çatışmada yaralanan dört personelimiz Ağrı Devlet Hastanesine tahliye edilmiş olup, üç personelimizin yaralarının hafif olduğu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı, bir personelimizin ise ameliyata alındığı hastane yetkililerinden öğrenilmiştir. Yaralı personelimize acil şifalar diliyoruz.

Diğer taraftan silahlı çatışmada beş teröristin öldürüldüğü, bir teröristin yaralı olarak ele geçirildiği bilgisi alınmıştır."

YARALI ASKERLER HELİKOPTERLE AĞRI DEVLET HASTANESİNE GETİRİLDİ

Diyadin'in Yukarı Tütek Köyünde teröristlerle girdikleri çatışmada yaralanan bir üsteğmen ile 3 uzman çavuş helikopterlerle 12'nci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına indirildi. Yaralı jandarmalar buradan ambulanslarla Ağrı Devlet Hastanesine getirildi. Hastane önünde bekleyen Vali Musa Işın ve Emniyet Müdürü Metin Turgay Karabulak yaralıların durumu hakkında bilgi aldı. Jandarma ekipleri ve polisler hastanhe önünde geniş güvenlik önlemi aldı.

İLK AÇIKLAMA VALİLİKTEN

Ağrı Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "Valilik, Diyadin İlçesine bağlı Yukarı Tütek köyünde, 11 Nisan 2015 günü düzenlenecek olan fidan dikme etkinliğine katılacak vatandaşların güvenliğini sağlamak maksadıyla bölgede görevlendirilen güvenlik güçlerimize terör örgütü mensupları tarafından açılan ateş sonucu çatışma meydana gelmiş olup gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir" denildi.
GENELKURMAY: 4 ASKER YARALI, ÇATIŞMA DEVAM EDİYOR
Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde, terör örgütünün açtığı ateş sonucu 4 askerin yaralandığı belirtilirken şöyle denildi:
"11-12 Nisan 2015 tarihinde Ağrı İli Diyadin İlçesi Yukarı Tütek Köyü bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından organize edilen ve ’Bahar Şenliği’ olarak isimlendirilen etkinlikte bölücü terör örgütü’nün propagandasının yapılacağı, vatandaşlarımıza seçimde destekledikleri adaylara oy vermeleri konusunda baskı uygulanacağı yönünde bilginin alınması üzerine, kamu düzeninin bölgede sağlanması için Ağrı Valiliğinin talimatı ile Ağrı İl Jandarma Komutanlığı’nca 15 timden oluşan güvenlik gücü 10-11 Nisan gecesi bölgeye sevk edilmiş, bölgede tertiplenme esnasında unsurlarımıza bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açılmıştır. Ateşe derhal karşılık verilmiş ancak, teröristlerce açılan ilk ateş esnasında 4 askeri personelimiz çeşitli yerlerinden yaralanmıştır. Bölgeye İnsanlı Keşif Uçağı, Silahlı Helikopterler ve karadan da takviye komando birlikleri sevk edilmiş olup çatışma devam etmektedir."
AKDOĞAN ATEŞLE OYNAYAN KENDİSİ KAYBEDER
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Ağrı'da güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışma hakkında bir açıklama yaptı. Sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Akdoğan, "Ağrı'da halkımızın huzur ve güvenliği için gayret gösteren güvenlik güçlerimize yönelik terörist saldırıyı kınıyorum. Siyasal rekabete baskı, şiddet ve silah karıştırmak, halkın iradesine zorla ipotek koymaya çalışmak kabul edilemez. Kamu düzenine, seçim güvenliğine ve millet huzuruna yönelik girişimlere müsamaha gösterilemez. Ateşle oynayan kendisi kaybeder" ifadelerini kullandı.
YOLLAR TUTULDU, HELİKOPTERLER UÇUYOR
Ağrı’nın Diyadin İlçesi’ne bağlı Yukarı Tütek Köyü’nde bu sabah PKK’lıların askerlere ateş açması sonucu 1 üsteğmen ile 3 uzman çavuşun yaralanmasından sonra bölgeye sevk edilen takviye timlerin operasyonu sürüyor. Diyadin ile Yukarı Tütek’e giden yol üzerindeki ilk köy olan Boyalan’da konuşlanan askerler, bölgeye giriş çıkışları kontrol altına aldı. Askeri helikopterler bölgede operasyona destek veriyor.
Güvenlik güçleri, olası saldırıya karşı güvenlik önlemi alırken Yukarı Tütek Köyü’ne 15, Diyadin’e 4 kilometre uzaklıktaki Boyalan Köyü’nde yaşayan 70 yaşındaki Ahmet Çifti, oğlunun da KKTC’de asker olduğunu ve yaşanan olaylara üzüldüğü söyleyerek ağladı.
DİYADİN'DE ÇATIŞMA BÖLGESİNE GİDEN YOLLAR KAPATILDI
Ağrı’nın Diyadin ilçesinde çatışma bölgesine giden tüm yollar ulaşıma kapatıldı. İlçeye merkezinden Boyalan köy yolundan itibaren yolu güvenlik gerekçesiyle kapatan asker ve polisler, olay yerine geçişlere izin vermiyor. Akşam saatlerinde de helikopter trafiğinin yaşandığı bölgeye ambulanslar sevk edildi. Öte yandan, yaşanan çatışmanın ardından Diyadin ilçe merkezi sessizliğe büründü.
HDP İL BAŞKANI: ONLAR DA ŞENLİĞE KATILACAKTI
Diyadin’in Boyalan Köyü’ne gelen HDP Ağrı İl Başkanı Sabri Tayfur bugün Yukarı Tütek Köyü’nde ’Bahar Festivali’ ve fidan dikme etkinliğini planlandığını anlattı.
PKK’lıları kastederek "Onlar da şenliğe katılacaktı" diyen Sabri Tayfur, Boyalan Köyü’ne geliş nedenini açıklarken şöyle dedi:
"Biz parti olarak bu tür kaos ortamını bertaraf edebilmek için de buraya geldik. Özellikle Diyadin merkezde sivil kesimi tamamen durdurduk. Sadece heyet olarak buraya geldik. Bu savaşın önüne geçebilmek için, insanların ölmemesi için kendimizi kalkan olarak ortaya atacağımızı söyledik. PKK ile devlet güçleri arasında çatışma çıktığını söylüyorlar. Onlar da burada şenliğe katılacaktı" diye konuştu.

Haberin Devamı

EFKAN ALA: ETKİSİZ HALE GETİRİLDİLER
Erzurum'da bulunan İçişleri eski Bakanı Efkan Ala Ağrı Diyadin'deki saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Efkan Ala "1'i üsteğmen 3'ü uzman çavuş 4 jandarma yaralanmıştır. Saldırıyı yapanlar etkisiz hale getirildi" diye konuştu.

Haberin Devamı