Gazete Vatan Logo

Hyundai SUV’lar böyle olacak!

Hyundai, gelecekteki tasarım ve inovasyonları hakkında ipuçları veren SEVEN Concept’ini tanıttı.

Hyundai SUV’lar böyle olacak!

Hyundai Motor Company, Amerika’da düzenlenen AutoMobility LA’de yeni konsept modeli SEVEN’i resmi olarak tanıttı. Hyundai’nin alt markası IONIQ tarafından hazırlanan konsept otomobil, hızla yükselen elektrikli SUV trendine müthiş bir şekilde uyum sağlıyor. Segmentine tamamen farklı bir bakış açısı ve yepyeni tasarım özellikleri getiren SEVEN, aynı zamanda Hyundai’nin 2045 yılına kadarki karbon nötrlüğüne olan bağlılığının da bir yansıması sayılıyor.

482 km menzil

SEVEN, geleneksel SUV modellerden farklı olarak çok özel bir aerodinamik siluete sahip. Alçaltılmış bir motor kapağı, aerodinamik tavan çizgisi ve uzatılmış dingil mesafesi ile içten yanmalı SUV'lardan net bir şekilde ayrılıyor. SEVEN'in aerodinamik yapısına ek olarak tasarımda yer alan minimal formlar da hacimsel anlamda olduğundan daha güçlü bir duruş sergilemesini sağlıyor.

 

Elektrikli konsept otomobil, 482 km’nin üzerinde bir menzil sunarken aynı zamanda performanslı kullanım özellikleriyle öne çıkıyor. Çok yönlü E-GMP platformu sayesinde, olağanüstü bir sürüş mesafesi sergileyen araç ayrıca ultra hızlı şarj özellikleri de sunabiliyor. 350 kW'lık bir şarj cihazıyla, yaklaşık 20 dakikada yüzde 10'dan yüzde 80'e kadar şarj etme kapasitesine sahip.

Haberin Devamı