Biraz Akdeniz

Bozcaada’dan Bodrum’a, Çeşme’ye kadar Ege’de gezilmedik yer bırakmadık bu yaz. Fakat denize kıyısı olan diğer bölgeleri unuttuk sanmayın tabii. İlk durağımız Akdeniz kıyısındaki Antalya oldu. Denizi ve havası oldukça sıcak da olsa, özlediğiniz oksijene kavuşacağınız bolca mekan var.

Biraz Akdeniz

Konaklama alanımız ‘Gloria Serenity Resort’ oldu. Havuza sıfır villalarında konforlu vakit geçiriyorsunuz. Kendi bahçenizde serinlemek, yazlık evinizdeymişsiniz gibi bir his uyandırıyor. Kumsaldaki bungalovlarsa kıyıdaki dinlenme noktamız. Gündüzleri spa merkezinde dinlenmek, geceleri tesisteki konserlerde eğlenmek ise cabası...

Bölgenin favori sporu golf malumunuz... Kendimizi bu dalda geliştirmeye çabaladık elbet ama tek seçenek bu da değil! ‘Sports Arena’ adıyla, tüm spor dallarına yönelik bir kompleks var Belek’te... Yüzmeden tutun da tüm saha aktivitelerine kadar olanak sağlıyor.

Oralarda ne yiyeceğiz diye de düşünmenize gerek yok. Damak tadınıza uygun onlarca alternatif var. Beklendiği üzere balık restoranları olduğu gibi, farklı mutfaklara da kolayca ulaşabiliyorsunuz. İtalyan ve Fransız mutfaklarının yanı sıra, en hoşumuza giden Uzakdoğu lezzetlerini sunan ‘Sha’ oldu. Antalya, özellikle Belek tarafı, Sonbahar için de iyi bir tatil seçimi olabilir.Seyahatiniz sırasında Sapanca’ya da uğrayabilir, şelale altında çayınızı yudumlayabilirsiniz. Ayrıca Karadeniz vazgeçilmezi ‘rafting’ sporuna da ilk adımı atabilirsiniz. Yani seçenek çok. Memlekette 7 adet, birbirinden güzel coğrafi bölgemiz var. Bir ikisine tıkılmayın. Pişman olmazsınız!

Haberin Devamı

Biraz da Karadeniz

Biraz Akdeniz

Ülkemizin kuzeyini pek tatil yeri olarak görmez kimse. Aslına bakarsanız; gerçek anlamda bir dinlenme için biçilmiş kaftandır... Popüler merkezlere gidip büyükşehirlerde yaşadıklarımızın aynısıyla karşılaşmak, huzur getirmiyor diye düşünüyorum. Esas mesele keşmekeşten uzaklaşmaksa, Karadeniz bölgesi farklı bir nokta atışı olabilir.

Sahil şeridindeki şehirler, mutlaka ilk akla gelenler olacaktır ama başlangıç için şart değil. En son il olan Düzce, mesafe itibariyle de start noktamız olabilir. 2-3 saatlik bir yolculukla, havanın anında değiştiği şehre varabilirsiniz.

Haberin Devamı

Bölgede lüks oteller aramayın! ‘Konsopa’ adında, ortalama bir yer bulduk. Oralar için gayet iyi bakarsanız. Ufak tefek kabalıklara da rastladığımız doğrudur ama amatörlük işte! Zaten aradığımız ultra nezaket değildi. Ama mini açık büfe kahvaltısının güzel olduğunu söylemeliyim.

Yoldan başlayın da şehir merkezine kadar her yerin başka bir köfte usulü mevcut. ‘Közde köfte’ favorim. Onun haricinde otoyol üstünde ‘Köfteci Yusuf’ ve 20 kilometre gerisinde Tekirdağ’lı ‘Özcanlar’ bulunuyor. Tam bir köfte cenneti diyebiliriz.

DİĞER YENİ YAZILAR