İkinci durak Bodrum

Leyleği havada görünce, bizim de yolumuz bitmek bilmedi bu yaz. Geçen hafta ilk durağımız olan Çeşme-Alaçatı bölgesinden bahsetmiştik. Şimdi ise sıra Bodrum ve civarında... Bakalım nerelerde, neler oluyor... Yola çıkmadan bu köşeyi kesip saklayın. Bizden söylemesi...

İkinci durak Bodrum

- Bodrum’un 4 yanını canlı müzik mekanları sarmış. Fakat bir tanesi yaz-kış açık; bir Senem-Aykut Gürel projesi olan Soprano’s. Uzun zamandır ziyaret etmek istediğim adresi görünce, bugüne kadar gecikmeme bir kere daha pişman oldum. Bodrum Limanı’nın karşısındaki yerinde Aykut Gürel ve arkadaşlarını mutlaka dinleyin.

- Gitmeye değecek bir diğer canlı program da Veli Bar’daki Onur Mete-Kaan Öztürk ikilisinin... Tıka basa dolu oluyorlar çarşamba geceleri. Grup İstanbul’daki eğlencenin de üstüne çıkmış yazlık yerinde. Mekan Barlar Sokağı’nın başında...

- Kallavi sofralar için Yalıkavak Marina’ya gitmek şart. Ve oranın vazgeçilmezi yine Agency... Ekmeksiz, salata ile servis edilen hamburger köftesi şahane. Yemeğin ardından hemen hemen her gece müzik de yapılıyor.

Haberin Devamı

- Deniz ve güneşlenme alanımız Sarnıç Beach oldu. Bitez’de senelerdir aynı noktada duran işletme yemekleriyle aklımızda yer etti. Günün mönüsünü sormadan geçmeyin. Son derece keyifli vakit geçireceğiniz adres, gündüz aktivitelerindeki ilk tercihimiz oldu.

İkinci durak Bodrum

- Gidilmeyecek plaj modeli ise Tay Beach... Ortalama aslında, dışarıdan bakarsanız kötü sayılmazdı. Ta ki tabağımdaki yemekler, aşçının elleriyle yerleştirilene kadar. Bir de geneli çok sevimli olan personelden, laubalilik de çıkınca insanın hevesi kaçıyor.

- Gümüşlük taraflarında olursanız günü sakin geçirmenin yolu Off Gümüşlük’den geçiyor. Kuma yayılabildiğiniz gibi, masalarda dinlenmeyi de seçebilirsiniz. İki el tavla atıp, barmenle muhabbet etmek de başka bir tarz elbette.

- Yemeğe de Gümüşlük’de devam edilecekse, seçenek çok. Enva-i çeşit balıkçı mevcut bölgede, dilediğinize oturun. Ama Mimoza var ki; yıllardır hesaplardan şikayet edilmesine rağmen, nasıl insanlar gidiyor anlamıyorum. Kiminle konuşsam ‘Bire bin katıyor!’ diyorlar. Aman dikkat!

Haberin Devamı

- Bir numaralı restoranımız Bitez Kıyı Restoran oldu. Oldukça lezzetli olmakla beraber bir o kadar da hesaplı. Tereyağında karides ve barbunları favorimiz. Hem de kumsalın orta yerine denize nazır sofraya paha biçilemez.

- Alternatif mutfaklar da var tabii ki... Kıyı’nın sırasında Salmakis adıyla bir Çin lokantası bulunuyor. Aman Japon ile karıştırıp suşi aramayın, sadece Çin! Biraz fazla müdahil oluyorlar ne yiyeceğinize ama lezzetli. Denenir.

DİĞER YENİ YAZILAR