Gazete Vatan Logo

Maskülen bir kadını oynamak istiyorum

Erkenci Kuş dizisinin Aylin’i, Sevcan Yaşar cinsiyetsiz bir oyuncu olduğunu belirterek şöyle diyor; “Dışardan çok dişi göründüğümü söylüyorlar ama içimde cinsiyetsiz bir oyuncu var. Erkeksi bir kadın polis veya cinsiyet problemi yaşayan birini oynamak istiyorum.”

Maskülen bir kadını oynamak istiyorum

Erkenci Kuş dizisiyle yollarınız nasıl kesişti? Neden diğerleri arasından bu projede olmak istediniz?

Her oyuncunun aklında bir sonraki dizi ya da filmde nasıl bir karakter oynamak istediği vardır sanıyorum. Ben de şimdiye kadar oynadıklarımdan çok başka dişi bir karakter oynamak istiyordum. Menajerim ile karar veriyoruz onun kararlarına çok güveniyorum. Geleceğimde ve hedeflerimde her zaman yardımcı oluyor. Bu projeyi bana söylediği zaman senaryoyu çok beğendim ve hemen içinde olmak istedim.

Rolünüzle aranız nasıl, Aylini canlandırmak size neler katıyor? Hangi yönlerinizle benziyor ve ayrışıyorsunuz?

Aylin’in kaybetmekle ilgili bir tabusu var. Kaybettiğini düşündüğü şeylere karşı takıntı ve hırs geliştiriyor. Oynarken oyunculuk anlamında bana çok şey kattığını düşünüyorum. Hırsın ve ani öfkeyle hareketin getirdiği kötü sonuçlara şahit olmak bende de olan ani sabırsız davranışları birazcık törpülüyor.

Hırslı mısınız veya neler için hırslanırsınız?

Ben Aylin’e göre daha mantıklı ve kaderciyim aslında. Azimliyimdir ne yapmak istediğimi bilir, ulaşmak için elimden geldiğince çalışırım iş konusunda. Olmuyorsa da bir nedeni vardır. Göre gözden geçirir, yanlışlarımı düzeltir nadasa bırakırım. Gerisi doğaya kalmış. Aylin öyle değil tabii... Bence bir şeyi gözünü karartıp sadece çok istemek ve tutkularla hareket etmek iç güdüleri ve sağduyuyu geri plana iter, yanlış yaptırır. Benim bu tarz davrandığım belki bir belki hiçtir.

Haberin Devamı

Oyunculukta ne kadar iddialısınız, gelmek istediğiniz nokta neresi?

Bu bende çok değişiyor. Zor ve sürekli daha iyi olmak zorunda olduğunuz bir meslek yapınca zaman zaman hayal kırıklığı yaşanabiliyor ve bazen hevesiniz kırılabiliyor. Ben de bazen çok şeyi başarabileceğimi düşünürken bir oyunumu çok ağır eleştirip “senden hiçbir şey olmaz” diyebiliyorum. Sanırım bu her başarılı olmak isteyen insanda olan birşey. Bu beni daha çok çalışmaya ve başarılı olmaya iten bir özelleştiri oluyor. Gelmek istediğim nokta içimde her zaman en iyisi olmak tabi ki.

Sağlıklı beslenme ve spora ne kadar yakınsın?

Haberin Devamı

Küçüklüğümden beri spor yapıyorum. Şu sıralar pilates ve yüzme ile uğraşıyorum. Sağlıklı kalmanın formülü çok basit. Bana göre enerjiyi ilk üreticilerinden, bitkilerden ve tohumlardan almak lazım.Zeytin yağı ve Hindistan cevizi yağı dışında yağ kullanmıyorum.

Aşk yok uzun süredir iş var

Şu sıra aşk yok uzun süredir iş var. Çok memnunum bu halimden.

Vicdanlı sorumluluk sahibi ruhen sağlıklı insanlardan etkilenirim.

İçimdeki oyuncunun cinsiyeti yok

En çok hangi roller ve yapımlar sizi motive ediyor?

Tarz olarak soruyorsanız hepsinde oynamadım aslında. Oyunculuk bir komedi, bir trajedi, bir absürd komedi tamam bitti değil. Çok farklı kafalarda işler var. Beni zorlayan roller motive ediyor. Dış görünüşümle beraber bir öncekine göre tamamen zıt iş olması ve izleyiciyi hepsine de inandırmak. İzleyici beni farklı rolde gördüğü zaman ben değiştim sanıyorlar. Sevcan değişti ondan böyle oynuyor.Bu da gerçekçi olduğumu inandırdığımı gösteriyor ve oldukça motive edici.

Ortaya çıkartmak için beklediğiniz, bir rolle göstermek istediğiniz bir yönünüz var mı?

Haberin Devamı

Aslında bu günlerde yine bir sonraki adımı düşünürken erkeksi bir kadını oynamak istediğimi keşfettim. Erkeksi bir kadın belki bir polis belki de cinsiyet problemi yaşayan biri! Dışardan çok dişi göründüğümü söylüyorlar ama içimde cinsiyetsiz bir oyuncu var.

En çok sevdiğim fiziksel özelliğim auram

Oyunculukta canlandırdığınız rollerde bir sınırınız var mı?

Geçenlerde bahsi geçmişti aslında. Çok büyük bir iş olmadığı sürece rol için obezite derecesinde kilo almam. Bir tek bunu farkettim başka yok .Çünkü çok zayıflığın dönüşü var sağlık olarak da. Ama çok kilonun dönüşü yok vücutta ve ruhsal olarak çok büyük hasar bırakabilir. Bence bir tek sağlık işten önce gelir.

23. Miss Model Of Turkey ve Miss Model Of World yarışması birincisi olmak güzelliğiniz açısından size nasıl bir öz güven veriyor. En çok beğendiğiniz fiziksel özelliğiniz ne?

Aslında çok ekstra bir özgüven değişimi olmadı... Bunu beklemiyordum da... Farkettim ki özgüven ve güzel hissetmek kendini sevmekle, kabul etmekle ilgili bir durum. En çok sevdiğim fiziksel özelliğim de auram.

Haberin Devamı

Herkes sizi çok vamp ve dişi buluyor. Siz aynaya baktığınızda öyle görüyor musunuz?

Hiç öyle görmüyorum. Aynaya baktığımda bir insan görüyorum o kadar. Çünkü yalnız kaldığımda düşündüğüm tek şey nasıl hissettiğim. Meslek hastalığı mıdır bilemiyorum ama dış görünüşümle ilgili tek derdim mesleğe ve ortama uyum sağlamakla ilgili. Onun dışında sağlıklı olmakla ilgili. Yoksa mecnunun dağları deldiği Leyla’da çok çirkinmiş.