Gazete Vatan Logo

Manyetik dalgaları emecek!

Doç. Dr. Cevdet Işık tarafından geliştirilen perde insan sağlığına büyük katkı sağlayacak

İTÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cevdet Işık tarafından geliştirilen özel perdenin, baz istasyonları, kablosuz internet modemi, telsiz ve cep telefonu gibi elektronik aletlerin yaydığı elektromanyetik dalgaları büyük ölçüde emerek, zararsız hale getirdiği bildirildi. Sağlığa zararı olduğu bilinen elektromanyetik dalgaları engellediği TÜBİTAK tarafından onaylandığı belirtilen perdenin üretimine Bursa’da başlandı.

Görünüş itibarıyla evlerde kullanılan perdelerden hiçbir farkı bulunmayan ürün, benzerlerinden özellikle dokumasında kullanılan elektriksel iletkenliği olan özel ipliklerle ayrılıyor. Söz konusu iplikler, baz istasyonu, kablosuz internet modemi, telsiz ve cep telefonlarının yaydığı elektromanyetik dalgaları, sağlığa zararı bulunmayan elektrik akımlarına dönüştürüyor. Doç. Dr. Cevdet Işık, “Yurtdışında bulunan bu ürünün mikro düzeyde gümüş kaplı ipliklerle örülmüş ağdan oluştuğunu olduğunu gördüm.

Bu nedenle halkın kullanamayacağı bir üründü. Geniş halk kesimlerine hitap edebilecek, görselliği olan, evlerde kullanılabilecek bir ürün geliştirmek için 1 yıl çalıştım.” Işık, “Elektromanyetik radyasyonu engelleyen perde” adı altında ortaya çıkardığı ürünün, evlerde rahatlıkla kullanılabileceğini dile getirdi.

Haberin Devamı