Gazete Vatan Logo

Dilin Döğer kimdir, nereli, kaç yaşında? O Kız dizisindeki Zeynep Dilin Döğer’in oynadığı diziler ve hakkında merak edilenler…

Senaryosunu Sırma Yanık’ın kaleme aldığı ve yönetmenliğini Özlem Günhan’ın üstlendiği yeni Türk televizyon dizisi 'O Kız' oyuncu kadrosunda yer alan Dilin Döğer merak konusu oldu. Peki, Dilin Döğer kimdir, nereli, kaç yaşında? O Kız dizisindeki Zeynep Dilin Döğer’in oynadığı diziler ve hakkında merak edilenler…

Dilin Döğer kimdir, nereli, kaç yaşında? O Kız dizisindeki Zeynep Dilin Döğer’in oynadığı diziler ve hakkında merak edilenler…

KANAL D’de yayınlanan O Kız dizisinde Zeynep karakteri fragmanın yayınlanmasıyla dikkatleri üzerine topladı. Peki, Dilin Döğer kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi dizilerde oynadı?

Dilin Döğer kimdir, nereli, kaç yaşında?

Dilin Döğer, 22 Şubat 1995 tarihinde Diyarbakır’da doğmuştur. İlköğretim eğitim dönemini Mersin’de tamamladıktan sonra  ailesi ile birlikte Ankara’ya yerleşti. Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dilbilimi Bölümü’nden mezun oldu.

Üniversite döneminde iken oyunculuk yapmaya karar verdi. Üniversite döneminde ayrıca dans, müzik, resim, bale, opera ve şan eğitimleri aldı.

Televizyon macerasına 2021 yılında, ‘Ex Aşkım’ dizisinde canlandırdığı ‘Afife’ karakteriyle başladı ve geniş bir kitle tarafından tanındı.

Eti firmasının Ahenk reklamlarında yer alan Dilin Döğer daha sonra da Türk Telekom – Tarifen Yurt Dışında reklam projesinde yer almıştır.

Dizileri

2022- O Kız

2021- Ex Aşkım/ Afife

Filmleri

2022- Goodnight Soldier/ Zine