Gazete Vatan Logo
Magazin Ebru Gündeş'ten dünyada bir ilk!

Ebru Gündeş'ten dünyada bir ilk!

Yaptığı yardımlarla konuşulan Ebru Gündeş'ten bir ilk daha...

Sanatçı, internet üzerinden satışa çıkardığı dünyaca ünlü modacılara ait kostümlerinin geliriyle birçok yardım derneğine bağışta bulunulmasını sağladı.

Ebru Gündeş’in 2010 yılında hayata geçirdiği ‘ebrugundessatıyor’ projesiyle birçok yardım kuruluşu ve vakfa bağış yapıldı. Bugüne kadar sahnede giydiği kostümlerini internet üze­rin­den sa­tı­şa çı­ka­ran ün­lü sa­nat­çı, şim­di­ye ka­dar 225 adet kos­tüm ve ayak­ka­bı­sı­nı sat­tı.

‘GU­RUR DUYUYORUM’

Satılan bu ürünlerden elde edilen gelir ise 141 bin 790 liraya ulaştı. Bu gelir Mehmetçik Vakfı, Darüşşafaka, Omurilik Felçlileri Derneği ve Çocuk Esirgeme Kurumu başta olmak üzere birçok vakfa bağışlandı. Elde edilen gelirin kendisine gurur verdiğini söyleyen Gündeş, “Birçok vakfın yardım gecelerinde destek amaçlı sahne alıp, bağış yapıp ya da projelerinde çalışarak onlar adına bir şeylere vesile olabiliyoruz, bu çok mutluluk verici” diye konuştu.

DÜNYADA İLK


Gündeş sözlerine şöyle devam etti: “Bizim sitemiz hiçbir kuruluştan ya da şahıstan maddi yardım almadan tamamen kendi imkanlarımla vakıflara katkıda bulunuyor. Dünyada ilk olan bir proje. Gördüğümüz sonuçlarla da ekip olarak bunun gururunu yaşıyoruz” dedi.

2.4 milyonluk akülü sandalye
Yar­dım­se­ver­li­ğiy­le ta­nı­nan Eb­ru Gün­deş, geç­ti­ği­miz ay­lar­da Omu­ri­lik Felç­li­le­ri Der­ne­ği­’ne bin adet akü­lü san­dal­ye he­di­ye et­ti. Ta­ne­si 2 bin 400 li­ra olan san­dal­ye­ler için 2 mil­yon 400 bin li­ra öde­yen sa­nat­çı, bu dav­ra­nı­şıy­la tak­dir top­la­dı. Gün­deş ay­rı­ca geç­ti­ği­miz ay can­lı ya­yın­da Baş­ba­ka­n’­ın eşi Emi­ne Er­do­ğa­n’­a Top­lum­sal Ge­li­şim Mer­ke­zi Eği­tim ve Sos­yal Da­ya­nış­ma Der­ne­ği TO­GEM-DE­R’­e Tür­ki­ye­’nin çe­şit­li kent­le­rin­de 175 adet ana sı­nı­fı aça­ca­ğı­nın sö­zü­nü ver­di.

Haberin Devamı