Gazete Vatan Logo

Oda Müziği Festivali coşkusu

Dünya çapında başarılı sanatçıların ve toplulukların performanslarına ev sahipliği yapan 6'ıncı Opus Amadeus Oda Müziği Festivali, tüm coşkusuyla devam ediyor.

Oda Müziği Festivali coşkusu

Artisan Organizasyon tarafından düzenlenen ve sanat yönetmenliğini Mehmet Mestçi’nin yaptığı Opus Amadeus Oda Müziği Festivali’ni takip eden müzik tutkunları, bu kez Anadolu’ya ve ötesine uzanacak.

Anadolu Nefesli Beşlisi’nin konser programı, Avrupalı ustaların ışıltılı eserlerinin yanı sıra kendi toprağımızdan da duygu dolu eserlerden oluşuyor. Birkaç ay önce kaybettiğimiz büyük eğitmen ve besteci İlhan Baran’ın tahta nefesliler için yazdığı beşlisini bu konserde dinlemek özel bir deneyim olacak. 22 Şubat’ta Ataşehir Belediyesi Mustafa Saffet Kültür Merkezi’ndeki (MSKM) konserin başlama saati 20:30.

Festivalde Mimar Sinan Kontrbas Quartet ve İpek Mine Sonakın’ın konseri ise müzikseverlerin merakla beklediği başka bir etkinlik olacak. Heybetli çalgılarının derin sesiyle ve arp sanatçısı İpek Mine Sonakın’ın katılımıyla Bach’tan Satie’ye, Dubensky’den Joplin’e, Frescobaldi’den Ravel’e sıradışı bir müzikal yolculuk yaşanacak. 23 Şubat’taki 'Henri Miller Titreşimleri' başlıklı bu muhteşem konser Kadıköy’deki Surp Levon Ermeni Katolik Kilisesi’nde saat 20.30’da izlenebilir.

Haberin Devamı