Gazete Vatan Logo

Finali Yasak Helva yaptı

Dünyanın dört bir yanından müzik, sanat ve eğlence tutkunlarını biraraya getiren Sziget Festivali’nde bu yıl Türkiye’den iki yerli grup sahne aldı.

Finali Yasak Helva yaptı

İlk olarak "The Ringo Jets"in performansına ev sahipliği yapan festivalin son gününde İzmirli elektro-folk topluluğu "Yasak Helva" sahne aldı. Anadolu’dan Balkanlara uzanan zengin repertuvarları ile Avrupalı dinleyicileri kendisine hayran bırakan topluluk büyük beğeni topladı.

Bu yıl 10'ncu yılını kutlayan Sziget Türkiye organizasyonuyla sahne alan her iki grup da festivalin en dikkat çeken sahnelerinden Europe Stage’de ülkemizi temsil ettiler. Festivalin ana sahnesinin kapanışını ise heyecanla beklenen efsanevi grup Foo Fighters yaptı. Yüzbinlerce müziksevere kendisine hayran bırakan topluluk 2,5 saati aşkın muhteşem performansıyla festivalin kapanışına damga vurdu.

Festivalin Türkiye Temsilcisi Yonca Temizocak O'Mahony; Sziget Türkiye’nin 10’ncu yılını geride bırakırken her yıl artan Türk katılımcı sayısından çok memnun olduklarını dile getirdi. İlk başlarda yalnızca 20 katılımcı varken şimdi 1500’ü aşkın Türk vatandaşın ziyaret ettiği festival; yerli dinleyiciye müthiş bir festival deneyimi yaşatmanın yanı sıra Türk grup ve müzisyenlerin Sziget’e sahne almaları için büyük çaba sarf ediyor. Bugüne kadar 3 kez Sziget Talent Turkey yarışması düzenlediklerini belirten O'Mahony; Avrupa’da Türk müziğini ve sanatçılarını tanıtmaktan büyük gurur duyuyoruz, dedi.

Haberin Devamı

Sziget Türkiye Organizasyonu ile Festivalde Sahne Alan Sanatçılar

Yok Öyle Kararlı Şeyler - 2015 Sziget Talent Turkey

Sattas - 2016 Sziget Talent Turkey

Ceza - 2016

Bubituzak - 2017

Gaye Su Akyol - 2017

Ezhel - 2018

Baba Zula - 2018

The Ringo Jets -2019

Yasak Helva - 2019 Sziget Talent Turkey