Gazete Vatan Logo

"Duvarlarda kendimi özgür hissediyorum"

Küçük yaşta resim yapmaya başlayan 24 yaşındaki Yonca Tabakoğlu, gezginlik hayalini sanatıyla birleştirmiş. Gittiği şehirlerin sokaklarına resimler yapan Tabakoğlu, “İnsanlara kendimizi ve mesleğimizi tanıtmak için sokaklar mükemmel bir fırsat.” diyor.

"Duvarlarda kendimi özgür hissediyorum"

Genç sanatçı Yonca Tabakoğlu, gezginlik hayalini resim sanatıyla birleştirerek Türkiye’deki pek çok şehrin sokaklarına imzasını bırakıyor. Yedi yaşındayken resim yapmaya başladığını söyleyen Tabakoğlu, projesini “Gezginlik ve resmi birleştirme fikri daha fazla insan tanıma fırsatı, daha fazla keşif yapmak ve daha farklı konumlarda imzamı bırakma fikriyle başladı. Yeni insanlar, yeni mekânlar hep yeni hikâyelere dönüşüyor ve beni büyütüyor” diye anlatıyor. Şu zamana kadar Türkiye’de birçok yerde çalışma fırsatı bulan sanatçı, başta İstanbul olmak üzere Adana, Ankara, Aydın, İzmir, Kuşadası, Bodrum, Kapadokya, Sakarya, Samsun, Bolu ve Bursa gibi şehirlerde çalışmalarını sürdürmüş.

Sanatçı, genellikle evlere, ofislere, restoranlara, tarihi dokuya sahip mekânlara, butik kafelere ve otellere resimlerini yapıyor. Kendisi için hikâyesi ve tarihi olan şehirlerin her zaman daha özel olduğunu ve buralarda yaptığı projelerin kendini iyi hissettirdiğini dile getiriyor. Sanatçı, bu sanatın içinde pek çok kültür barındırdığını ve bu kültürlerin armoni oluşturduğunu ifade ediyor.

Haberin Devamı