Gazete Vatan Logo

4.Los Angeles Türk Film Festivali ödülünü alanlar belli oldu

4.Los Angeles Türk Film Festivali ödülünü alanlar belli oldu

Her sene mart ayında Hollywood’da ülke sinemamızın en güzel örneklerini Amerikalı seyirciyle buluşturan Los Angeles Türk Film Festivali’nin kazananları belli oldu. Festivalin kısa film yarışmasının finalistlerini dünyaca ünlü film eleştirmeni Elvis Mitchell belirlemişti.

Festivalin kazanan filmlerini ise tek seçici olarak Amerikan bağımsız sinemasının en güçlü isimlerinden, filmleri Cannes, Berlin ve Venedik film festivallerinden ödüllerle dönmüş, ünlü yönetmen Todd Solondz seçti. Todd Solondz seçkideki Türk kısa filmlerini çok beğendiğini, ülke sinemamızı parlak bir geleceğin beklediğini ifade etti.

4.Los Angeles Türk Film Festivali’nin EN İYI FILM ödülünü 'ÇEVIRMEN' adlı kısa filmiyle Emre Kayış kazandı. Festivalin jüri özel ödüllerini ise 'Büst' filmiyle Hakan Hücum ve 'Güneh' filmiyle Gülistan Acet kazandı.

Los Angeles Türk Film Festivali’nde En İyi Film ödülü kazanan filmin yönetmeni 5000 TL, jüri özel ödülü kazanan filmlerin yönetmenleri 1500TL para ödülü de kazanmış oldu.

LOS ANGELES TÜRK FİLM FESTİVALİ’NDE GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ VE BEŞİNCİ YIL

Haberin Devamı

5.yılına hazırlanan Festival’de genel koordinatörlük koltuğuna Necmettin Sancak geldi. Daha önce festivalin genel koordinatörlüğünü başarıyla yürüten Mehmet Güngören, festival takımının danışmanı olarak LATFF’teki çalışmalarına devam edecek. Görev değişikliğini heyecan verici bulduğunu belirten Festival Başkanı Cenk Ertürk ‘Tüm ekip olarak, bugüne kadarki özverisinden ötürü minnettar olduğumuz Mehmet, takip ettiği projelerin yoğunluğundan ötürü görevini LATFF’in kurucularından ve yönetim kurulu üyelerinden Necmettin’e teslim etti. Necmettin’in sinema bilgisi ve aşkının Festival ekibimizi çok heyecanlandırdığını belirtmek istiyorum.’ 5.Los Angeles Türk Film Festivali 2017 bahar aylarında Hollywood’da yapılacak. Festivalin kesin tarihleri önümüzdeki haftalarda açıklanacak.