Gazete Vatan Logo

Kapıları hem denize hem kazanca açılıyor

Ev sahibi olmak isteyenlerin ilk tercihi ‘deniz manzaralı’ projeler oluyor. Yapılan araştırmalar deniz gören projelerin yüzde 30 ile 50 daha fazla kazandırdığını ortaya koyuyor.

Kapıları hem denize  hem kazanca açılıyor

Dünyada denizle anılan şehirlerin gözdelerinden İstanbul’da, deniz gören projeler hem manzarasıyla hem getirisiyle kazandırıyor. Bu anlamda proje geliştiriciler ve ev sahibi olmak isteyenlerin ilk tercihi ‘deniz manzaralı’ projeler oluyor. Yapılan araştırmalar deniz gören projelerin yüzde 30 ile 50 arasında daha fazla kazandırdığını ortaya koyarken, satışlar da daha hızlı gerçekleşiyor. Deniz gören projeler İstanbul’un Avrupa yakasında Zeytinburnu, Bakırköy, Ataköy bandında kendini gösterirken, Anadolu yakasında Kartal’dan Maltepe’ye uzanıyor. Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla özellikle deniz hattında eski yapıların yerini yenileri alırken, sahil hatları da yeniden düzenleniyor.

Ulaşım avantajı

Deniz kenti olan İstanbul’da yoğun iş temposu nedeniyle, nüfusun büyük kısmı denize hasret yaşarken, yeni projeler halkın denizle olan bağlantısını da yeniden güçlendiriyor. Günün önemli bir kısmını trafikte geçiren insanlar için bu projeler aynı zamanda yeni ulaşım imkanları da oluşturuyor. Denizle buluşan projelerin birçoğu deniz yoluyla ulaşım seçeneklerini de bünyesinde barındırıyor. Projeler, geniş deniz manzarasına karşın satış fiyatlarında orta, orta-üst ve lüks olmak üzere pek çok gelir grubuna hitap eder şekilde konumlandırılıyor.

Haberin Devamı

Deniz manzarası, yabancı konut alıcısının da tercih sebebi olarak ön plana çıkıyor. Özellikle İstanbul’da konut alımında ilk sıralarda yer alan Ortadoğu bölgesinden yatırımcılar, projelerin deniz bağlantısına önem veriyor. Şehrin merkezinde ve deniz manzarasına hakim olan projelerden alım yapan yabancı yatırımcılar, yine bu bölgelerde yükselen projelerle çeşitli alanlarda iş ortaklığı yapma yoluna da gidiyor.

Yüksek kat tercih sebebi

Özellikle yüksek yapı teknolojisinin gelişmesine paralel olarak merkezde arsa stokunun azalması dikey yapılaşmayı da beraberinde getiriyor. İstanbul’da yüksek katlı projelerin belli bir katından sonra Marmara Denizi manzarası ve adaları seyretme olanağı da sağlıyor. Özellikle kıyı şeridinde paha biçilemeyen yalılar yerine bu projelerdeki lüks daireler tercih ediliyor.

Haberin Devamı

Şehre de kazandırıyor

İstanbul'un deniz manzarası yatırımcılara ve konut sahiplerine kazandırırken, projeler de şehrin yapısına ve döviz kazancına getiri sağlıyor. Avrupa yakasında Zeytinburnu-Bakırköy - Ataköy hattında hayata geçirilen rezidans projeleriyle bölgenin çehresi değişiyor. Bu yükselen projeler tamamlandığında yeni bir görünüme kavuşacak bölge, deniz manzarasıyla İstanbul Boğazı’na rakip olması bekleniyor. Konut metrekare fiyatlarının 15 ile 25 bin lira seviyesinde değiştiği bölgeye, yabancı yatırımcılar da ilgi gösteriyor. Anadolu yakasında deniz manzaralı projelerin merkezi haline gelen Kartal-Maltepe hattı hem kentsel dönüşüm ile yenilenirken hem de sahil hattı düzenlemeleriyle dikkat çekiyor. Bölge özelinde konut fiyatları metrekare bazında 7 bin liradan başlayıp 15 bin liraya kadar çıkıyor. Deniz manzarası fiyatı da etkiliyor.