Gazete Vatan Logo

İşte benim en güzel anneler günü hediyem

Öğretmen Meltem Kumaşoğlu karaciğer yetmezliğinden ölümle burun buruna gelen kızı Nil Masal’a karaciğerinden parça verdi. 7 aylık minik kızın hayata tutunmasıyla büyük sevinç yaşayan Meltem Kumaşoğlu “Kızım benim ilk en güzel anneler günü hediyem” dedi

İşte benim en güzel anneler günü hediyem

Muhasebe öğretmeni Meltem ile bankacı eşi Emre Kumaşoğlu’nun geçtiğimiz yıl sağlıklı bir şekilde doğan kızları Nil Masal, iki günlük bebekken sarılık oldu. 2 ay geçmesine rağmen Nil Masal’ın sarılığı bitmedi. Yapılan incelemede sarılığın nedeninin doğuştan gelen ‘Bilier Atrezi’ (Karaciğer içindeki ve dışındaki safra kanallarındaki gelişim bozukluğu nedeniyle ortaya çıkan safra yolu tıkanıklığı) olduğu ortaya çıktı.

Çare karaciğer nakli

Hepatite sebep olan tıkanıklık Nil Masal’da karaciğer yetmezliğine yol açarak hayati riske yol açtı. Tek ve kalıcı çarenin karaciğer nakli olduğu öğrenilince ilk etapta henüz 3 aylık olan Nil Masal’ın karaciğer nakli için gerekli kilo ve boya gelmesi beklendi. Bu nedenle minik bebeğe 3 ay ilaç tedavisi uygulandı.

“7 ayda masal yazdık”

Nil Masal 7 aylık olduğunda nakil yapılacak kilo ve boya ulaştı. Memorial Şişli Hastanesi Organ Nakli Merkezi Başkanı Prof. Dr. Koray Acarlı ve ekibi tarafından anne Meltem Kumaşoğlu’nun karaciğerinden alınan 220 gramlık karaciğer parçası başarılı bir şekilde kızı Nil Masal’a nakledildi. Kısa sürede iyileşerek kendisine gelen anne ve kızı hastaneden taburcu edildi. Anne Meltem Kumaşoğlu, “Alan sınavlarım dahil bütün planlarımı erteleyerek kızımı nakil sürecine hazırladım. Kızıma gönüllü olarak karaciğerimi verdim. Onun sağlığı her şeyden daha önemli. Kızımın ‘Masal’ını 7 ayda beraber yazdık. İlk anneler günü hediyem kızımın sağlığı oldu” dedi.

Haberin Devamı

‘Yaşıtları gibi büyüyecek’

Anne Meltem Kumaşçıoğlu ve baba Emre Kumaşçıoğlu minik Nil Masal’ın hayata dönmesiyle büyük mutluluk yaşarken nakli yapan Prof. Dr. Koray Acarlı, “Uygun kilo ve boya ulaştıktan sonra annesinden aldığımız karaciğeri başarılı bir şekilde naklettik. Nil Masal nakilden sonra iyileşerek taburcu ettik. Bundan sonra yaşıtları gibi sağlıklı bir şekilde büyüyecek” dedi.